Над 10 000 човека ще участват в националния протест на

...
Над 10 000 човека ще участват в националния протест на
Коментари Харесай

КНСБ: Над 10 000 човека очакваме на протеста на 11 ноември

Над 10 000 индивида ще вземат участие в националния митинг на 11 ноември, заяви Виолета Иванова от  КНСБ за NOVA.

" Със заплатата, която са получавали предходната година и в този момент, хората не могат да си купят идентичен брой артикули. През последните две тримесечия се регистрира растеж с по 4% на издръжката за живот. Предполагаме, че повишаването ще продължи и до края на годината може да премине 20%, счита тя.  

1320 лв. са нужни на един работещ на месец и 280 предприятия към този момент са декларирали подготвеност да покачат заплатите на чиновниците си.

Иванова акцентира, че инфлацията е 18,7%, а потреблението -  към 4,5%  само че те не са задоволително за постоянен растеж на Брутният вътрешен продукт. За 2021 г.  Брутният вътрешен продукт е 7%. Пари в страната има, както и закрепен запас, който да се употребява за нарастване на минималната заплата. Нужно е единствено вярно преразпределение на средствата ", безапелационна е Виолета Иванова..

Тя разяснява и настоящата тематика на бюджета: " Актуализацията на бюджета е вид, само че най-добре е да се одобри подобен за 2023 година, който в действителност да почива на настоящите финансови данни ".

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР