Над 1 млн. руснаци са били принудени да напуснат Русия

...
Над 1 млн. руснаци са били принудени да напуснат Русия
Коментари Харесай

Ходорковски: Режимът на Путин трябва да бъде унищожен, друг път за мир няма

Над 1 млн. руснаци са били принудени да изоставен Русия от режима на Владимир Путин - това заяви шефът на Източна Европа и Централна Азия към Европейската работа за външна активност Михаил Зибер на почналата през днешния ден конференция на съветската демократична съпротива в Европейския парламент в Брюксел, съобщи БНР.

Родена съм в Чехословакия и помня по какъв начин родителите ми се скупчваха да слушат радио " Свободна Европа ", сподели в обръщението си еврокомисарят по прозрачността и полезностите Вера Йоурова, като по този метод акцентира значимостта на свободните медии:

" Искам да отдам чест на политическите пандизчии в Русия и на водачи като Владимир Кара-Мурза, Алексей Навални, Иля Яшин и, за жалост, доста други. Пожелавам на тях и фамилиите им доста мощ ", съобщи Йоурова.

Русия излезе от Европа, а Руската православна черква се отхвърли от Бога от Новия завет, сподели в онлайн обръщението си нобеловият лауреат за мир Дмитрий Муратов.

" Най-важното е, че в днешната религиозна и пропагандна концепция гибелта е по-важна от живота. Не животът е подарък Божи, а гибелта в името на страната. За гибелта, изключително в случай че тя се е случила по контракт, заплащат доста повече, това се трансформира в преференциална инвестиция. За гибел по контракт човек получава такива пари, каквито би могъл да получи за 20-25 години от живота си ", акцентира Муратов.

" Общата ни цел е обективен мир, промяна на режима, гаранция за спокойно бъдеще и почтени демократични избори. Останалото - ляво, дясно и накъде, да взема решение гласоподавателят ", сподели някогашният магнат Михаил Ходорковски във връзка присъстващите представители на съветската съпротива

" За нас постигането на дълготраен и даже средносрочен контракт с Путин не стои. Този режим би трябвало да бъде погубен. Друг път за спокойно и обикновено бъдеще освен за Русия, само че и за Европа и целия свят просто няма. Обикновената подмяна на Путин с друго име без преход към парламентарен и надълбоко федерализиран модел на ръководство, без свободни и почтени избори, просто няма да промени нищо ", критикът на режима на Путин.

Конференцията продължава и във вторник.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР