Над 1,7 милиона класифицирани документи, свързани с всички аспекти на

...
Над 1,7 милиона класифицирани документи, свързани с всички аспекти на
Коментари Харесай

Милиони секретни документи на полската армия изтекоха в интернет

Над 1,7 милиона класифицирани документи, свързани с всички аспекти на полските въоръжени сили, се оказаха обществено налични в интернет. Това заяви порталът onet.pl.

Според информацията в мрежата са изтекли данни за оръжия, муниции, наличност на аварийни елементи и униформи както на въоръжените сили, включително на военновъздушните и военноморските сили. Някои от данните се отнасят до военно съоръжение, закупено от Съединени американски щати, Германия и Израел.
Полша: Ще признае ли държавното управление, че е употребило шпионски програмен продукт против съперниците си?
Правителството на Полша е изправено пред възходящ напън да проверява изказванията, че нелегално е употребило против своите съперници мощност...
Прочети повече
" Тази информация коства доста пари. Това са стратегически данни, които съветското разузнаване желае да получи. Те са основа за точна оценка на материалното положение на военните елементи, на запасите, които имаме, на целите и като цяло на отбранителната дарба на страната ", съобщи пред портала някогашният шеф на армейското контраразузнаване военачалник Петр Пител.

Все още няма публично удостоверение от командването на армията за приключването на информация.

Твърди се, че приключването на информация е станало в Бидгошч, където се намира Командването за логистично обмисляне на Инспектората за поддръжка на въоръжените сили, вследствие на неточност на един от неговите чиновници.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР