Над 1 357 000 лв. достигнаха даренията за осемнадесетото издание

...
Над 1 357 000 лв. достигнаха даренията за осемнадесетото издание
Коментари Харесай

Дарени са над 1 357 000 лв. от началото на осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“

Над 1 357 000 лева доближиха даренията за осемнадесетото издание на благотворителната самодейност след края на обичайния благотворителен концерт, който се излъчи в ефира на Българска национална телевизия и БНР в празничната коледна вечер.

Към момента са изпратени 235 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови позвънявания на 0900 1117 от началото на акцията, която беше оповестена от президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на при започване на декември. До този миг в дарителската банкова сметка на самодейността са постъпили над 1 078 000 лева, a 44 000 лева са дарени посредством система електронно заплащане.

Всички участници в концерта, който тази година за пръв път се излъчи на запис, се сплотиха към идеята „ Заедно за децата с хронични болести – да превърнем вярата в действителност “.

За да помогне на децата с хронични болести, „ Българската Коледа “ има за цел да обезпечи модерна високотехнологина инсталация за детски клиники и отделения в цялата страна. С набраните средства ще бъдат подкрепени деца за реализиране на диагностика, лекуване и рехабилитация.

От сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ обичани български музиканти, реализатори, интелектуалци, актьори, уважавани педиатри, публицисти, спортисти, насочиха вниманието към дарителството и насочиха зов към всички за съпричастност и поддръжка за изпаднали в неволя. По време на концерта бяха разказани и историите на деца, подкрепени от благотворителната самодейност.

Концертът беше осъществен от екипa на „ Дрийм Тийм” с поддръжката на Българска национална телевизия и Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

Осемнадесетото издание на благотворителната самодейност ще продължи до края на ноември 2021 година. Заявления за подкрепяне на деца се одобряват през цялата година, а за подкрепяне на лечебни заведения – до края на януари. Желаещите да дарят средства за самодейността също могат да го вършат целогодишно посредством sms на 1117, банков превод
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР