Над 1 232 000 пенсионери ще получат по 40 лв.

...
Над 1 232 000 пенсионери ще получат по 40 лв.
Коментари Харесай

Социалният министър разкри подробности за коледните добавки за пенсионерите

Над 1 232 000 пенсионери ще получат по 40 лева коледни добавки. Това съставлява 57% от всички пенсионери, сподели на брифинг след съвещанието на Министерски съвет министърът на труда и обществената политика Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила. За задачата са заделени 49,3 млн. лева, посочи той.

Решението беше взето от Министерски съвет, следва неговото осъществяване. Национален осигурителен институт има подготвеност да изплати добавките дружно с декемврийските пенсии, разясни общественият министър.

С тази стъпка почти се резервира обсегът броят на пенсионерите, които ще получат добавката, уточни той.

Тези почти 50 млн. лева ще бъдат обезпечени посредством преструктуриране на разноските на Национален осигурителен институт. Тази година със 130 млн. лева повече са събрани от проекта за този интервал, тъй че добавките няма да докара до недостиг, съобщи Петков.

Той разяснява и трагичния случай в рудник "Ораново ", където през вчерашния ден почина 55-годишен миньор. Едномесечен е срокът за привършване на инспекцията, само че се надявам, че резултатите ще бъдат оповестени по-рано, сподели министърът на труда и обществената политика.

Той посочи, че на днешното съвещание на Министерски съвет е признат и проектът за деяние по демографската тактика. Отчете се понижаване на детската смъртност, опазване на коефициента на плодовитост на дамите в родилна възраст и увеличаваща се дълготрайност на живота. Това дава вяра, че с точните ограничения могат да се запазят удобните демографски трендове, сподели още Бисер Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР