Начини много, съвети – много, а когато настане моментът –

...
Начини много, съвети – много, а когато настане моментът –
Коментари Харесай

Да сложим край на връзката безболезнено

Начини доста, препоръки – доста, а когато настане моментът – нито действието ни се коства удачно, нито имаме храброст да го създадем. Както е мъчно всяко начало, по този начин сложен е и краят. Особено когато става дума за завършек на връзките сред двама души, които до през вчерашния ден са ходели, хванати за ръка, и са си пращали любовни смс-и, с дълги, захарни пояснения.

Най-логичният, само че и най-трудният метод е диалогът очи в очи. Макар и връзките ви да са се трансформирали, не забравяйте, че това е същият този човек, с който сте си разрешавали най-голяма фамилиарност. Затова мястото на неудобството просто не е сред вас двамата. Един открит и почтен диалог уединено може да даде отговор на доста незададени от боязън въпроси и да обясни някои заплетени връзки и комплицирани усеща. Може би се страхувате, че няма да намерите точните думи, или че ответната реакция ще бъде по-силна, в сравнение с можете да понесете. Но в случай че желаете да имате чиста съвест и да бъдете разбрана допустимо най-правилно, дължите този диалог както на него, по този начин и на себе си.

Постепенното отдалечаване е сложен вид, изключително в случай че възприятията ви от дълго време са се изпарили и на мястото на любовта към този момент се е наместила досадата. Факт е обаче, че този вид е много щадящ. Образно може да се съпостави с метадоновата стратегия, през която минават наркоманите, до момента в който изцяло престанат да вземат опиати – малко по-различна, малко по-слаба и на по-къси интервали отрова. Всъщност по-дългото време, размотаването и разводняването на връзките би било задоволително за рационалния човек да планува хода на нещата за в бъдеще. Давайки такова време на края на връзката си, давате време и на него да свикне с новото състояние последователно.

Дебело подчертайте неговите позитивни качества. Ако новината за раздялата му идва изненадващо, той сигурно ще има потребност от нещо, което да омекоти удара. Нищо не би свършило по добра работа от изтъкването на позитивните черти в характера и физиката му. Обяснете му, че той в действителност е превъзходен човек и че там някъде има момиче, което търси тъкмо подобен вид. Но това момиче просто не сте вие. Фразите звучат малко мелодраматично, само че в случай че в действителност сте харесвали тези му качества, значи казвате истината. Какъв по-подходящ миг да му съобщите всичко това, с цел да намалите болката?!

За да поемете лична виновност за протичащото се би трябвало или в действителност да сте отговорна, или да сте склонна на огромни взаимни отстъпки със самочувствието си. Понякога нишката просто се къса и за това няма провинен. Обстоятелства, орис, шанс – няма значение по какъв начин го назоваваме, редица са факторите, които могат да повлияят на смяната в връзките в една двойка.

„ Обратният резултат ” е метод за безболезнено привършване на връзките, който не е по силите на всеки. Ако сте непосредствен и откровен човек обаче – от дълго време към този момент сте избрали първият вид. Ако в характера ви има доза артистизъм и търпението е мощната ви линия, може да се опитате с този. Целта е да накарате индивида до вас самичък да промени възприятията си и след това да пожелае да постави край. Бъдете капризна, постоянно закъсняваща, мрънкаща, кисела, ядосана, досадна... Изобщо превърнете се във всичко това, което той не харесва у дамите. Така в действителност трансферирате отговорността за края на връзката в негови ръце. Той стартира диалога, вие приемате края без да увъртате, а резултатът е облекчение и за двете страни.

Далеч от очите-далеч от сърцето – заминаването в различен град за обучение или промяната на местоработата са съществени промени в живота. Ако имате потребност от такава и в любовта, просто използвайте силата на вълната. Да, в днешно време дистанциите се преодоляват доста елементарно, а другите типове връзка бързо съкратяват и най-дългите автомагистрали, само че връзката от разстояние надалеч няма същото обаяние като действителната.

Сложните операции и жизненоважните моменти в живота рядко минават без болежка. Боли, когато раждаш, когато ти слагат инжекция или ти лекуват зъб. Знаем, че е за положително, само че все пак болката си я има. За приключването на една връзка е значимо болката да е минимална, тъй че и двамата да имате силите да продължите. Истинската връзка се нуждае от цялостната отдаденост на сътрудниците. И даже единствено единият от тях да не желае към този момент да поддържа тези връзки, салдото е нарушен и решението му би трябвало да бъде почетено. В противоположен случай болката от агонизиращата връзка би била доста по-силна от тази, породена от думата „ Край ”.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР