Начинът, по който правителството процедира с Националния план за възстановяване

...
Начинът, по който правителството процедира с Националния план за възстановяване
Коментари Харесай

Джевдет Чакъров: Правителството процедира непрозрачно с Националния план за възстановяване и устойчивост


Начинът, по който държавното управление действа с Националния проект за възобновяване и резистентност, е безусловно непрогледен и в цялостно противоречие с условията на Европейската комисия (ЕК) за публичност и бистрота при разходване на средствата по другите финансови принадлежности и механизми на Европейския съюз. Това съобщи в декларация от името на парламентарната група на Джевдет Чакъров  Джевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със.

Миналата седмица българското общество научи от представител на Европейска комисия, че финансирането на проекта ще бъде понижено с 578 млн. евро, уточни той. Според него няма информация в каква посока върви преизчислението на средствата за България. Чакъров запита за какво, когато през април държавното управление е предложило проекта за утвърждение на Европейска комисия, е заложило планове за 6 милиарда и 270 милиона евро. Той попита също дали държавното управление е нямало информация за действителните стойности на икономическите индикатори.

В декларацията от разясняват също, че „ на сляпо и на парче “ се стартира работа, откакто Министерството на нововъведенията и растежа е оповестило публично разискване на първата процедура посредством асортимент на оферти за осъществяване на вложения от крайни получатели по Програмата за икономическа промяна към проекта. Чакъров сподели, че от още веднъж упорстват в Народното събрание да се организира чуване на премиера в оставка Кирил Петков и вицепремиера, и министър на финансите в оставка Асен Василев, с цел да кажат по какъв начин ще се осъществя проектът и предпазен ли е бил националният интерес на България при преизчисляването на финансовите средства, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР