Начинът, по който изписваме буквите, отдавна се използва от психолози

...
Начинът, по който изписваме буквите, отдавна се използва от психолози
Коментари Харесай

Какво издава почеркът ви?

Начинът, по който изписваме буквите, от дълго време се употребява от психолози като път към тайните на характера. Почеркът е като лицето, което не можем да скрием и формите, чертите са източник на скъпа информация, стига да можем да я разчетем. Какво значи неповторимият ни почерк?

Едро изписаните букви издават сензитивна натура, която жадува за внимание и любов. Освен това мъчно прикрива прекарванията, а даже и да опита, надали й се получава задълго. Често е налице и някакъв комплекс.

Дребните букви са присъщи за персони, стремящи се да „ владеят ситуацията ". Те не споделят незабавно това, което мислят, а търсят подобаващия миг. Това са „ стратези ", които непрекъснато „ калкулират " изгодите или възможните вреди от своите дейности. Прагматици със мощен и волеви темперамент. Умеят да реализират задачите си с ловкост, самообладание и упоритост.

Букви със междинна величина - моралните въпроси и лутания са значително изчистени. Добро самочувствие и самокритика, принципност в дейности и мисли. Материалното и духовното, като претекстове и база на реализация, са изравнени.

Букви, които стартират като по-големи и приключват като по-малки в края на дума или изречение приказват за нарцисизъм и потайност.

Заоблените букви - типични са за спокойните, благите и добродушните. Те „ гладко " доближават до избрани заключения и ги отстояват настойчиво по-късно.

Ако буквите са и „ затворени, приключени " – личността премисля дълго решенията си, умее да се владее и да пази загадка.

Ако пък са „ отворени " и заоблени, това приказва за доверчивост, признание, което не следи за последствията от казаното. Заоблените букви значат и че изписващите ги са толерантни и се стремят към естетика, само че не вършат взаимни отстъпки, които могат да нарушат „ душевния им мир ".

Заострени букви - издават доста чувствителни натури, избухливи, неуравновесени, неспокойни кавгаджии, холерици. Говорят много, имат вяра на себе си, мъчно се спори с тях, а и е хубаво да се заобикалят свадите, тъй като могат да завършат и с спомагателни „ физически доводи ". Но нормално са и амбициозни, забавни, еклектични,  смели и съобразителни. Притежават изострен разум и декламаторски качества.

Украсените букви със завъртулки, претенциозно и усърдно „ нарисувани ", са симптом за престореност, комплекси и потайност. Тези хора се стремят да се показват за повече, в сравнение с са в реалност. „ Напудрят " житейските условия, преувеличават, по този начин както им е комфортно. Стремят се да са „ център на вниманието ", обичат лукса и комплиментите. Не простят, в случай че някой засегне достолепието им и са отмъстителни. Но пък имат креативна мисъл и някакъв гений.

Неравните букви – една огромна, друга дребна и т.н.- човек с подобен почерк е невменяем и спорен. Често е нервозен и неудовлетворен, най-вече от другите или ориста си. Това са комплицирани персони, които се лутат дълго в житейския път, преди да намерят благополучие. Притежават личен честен кодекс, написан и комфортен за тях самите.

Наклонени букви наляво - фамилните обичаи и духът на обществото, в което живеят, ги въодушевява с хрумвания и креативна сила. Намират благополучие най-вече в съдействието, дома и прозаичното всекидневие. Освен това елементарно се водят от признатото „ предписание на държание ", податливи са на внушения, от време на време и интриги, тъй че да останат в групата.

Наклонени букви надясно - присъщи са за индивидуалисти, създатели и недоволни, „ протестиращи ", постоянно търсещи характери. Понякога са симптом за бурно детство.

Отвесно нагоре изписани букви - приказва за здрав разсъдък, който не разрешава страстите да доминират. Разсъдливост, истински съждения, деловитост и воля.

Букви, изписани наляво, надясно и нагоре – неизградена и непостоянна персона. Слаба воля, липса на правилен ориентир и цели в живота, които да ги стимулират и създадат щастливи. Но са естествено интелигентни, хитри и реализират желанията си с автентичен метод.

Свързано изписаните букви – човек се води по някаква лична логичност, индивидуален е и му е мъчно да одобри истина, друга от неговата лична. Такива хора се учат по сложния път на опита.

Разделно изписаните букви са присъщи за тези, които държат всичко да им е ясно, не се подвеждат елементарно и нормално са много разсъдливи. Умеят да виждат събитията в елементи и рядко повтарят една и съща неточност.

Ако букви като д, з, р... са „ късо " изписани и незавършени, значи, че личността е спестовна, даже егоцентрична. Съответно, при изискване, че са удължени тези букви, притежателят им е емоционален, податлив да рискува, също и упорит.

Оригиналният почерк като цяло е характерен за отличаващи се натури „ над тълпата ", нетрадиционен темперамент, бурна орис.

„ Тривиалният " почерк значи елементарен живот, индивидът не си слага кой знае какви цели или се стреми към спокоен живот. Колкото по-незапомнящ е почеркът, толкоз по-незабележима е личността.

 Има графолози, които са толковаусъвършенствани в тълкуванието на почерка, че единствено по една изписана писмен знак получават доста информация за индивида и неговия темперамент. Твърди се, че в случай че повлияем или променим почерка си, това ще се отрази и на личността ни, на метода ни на живот. Може и да не имаме вяра, само че можем да опитаме...

Инфо: www.obekti.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР