Начело с Биткойн (BTC), който отбеляза скок от над 150%,

...
Начело с Биткойн (BTC), който отбеляза скок от над 150%,
Коментари Харесай

Ето кои криптовалути могат да скочат със 100% до края на 2024 година

Начело с Биткойн (BTC), който означи скок от над 150%, няколко известни криптовалути демонстрираха забележителни трицифрени процентни облаги през предходната година.

Въпросът в този момент е кои криптовалути имат капацитет за доста нарастване на цените със 100% или повече през актуалната година?

Освен Биткойн , друга заслужаваща внимание криптовалута в радара на вложителите е XRP .

Биткойн или XRP?

Предвид избора сред Биткойн и XRP, Биткойн се откроява като желана алтернатива поради по-добрите вероятности за дълготраен напредък.

На него се гледа като на криптовалута, подобаваща за тактика “ “. За разлика от това, вложението в XRP се възприема по-скоро като спекулативно начинание, сходно на лотариен билет.

Въпреки това и двете криптовалути носят капацитет за обилни облаги от 100% или повече през 2024 година За тези, които се стремят да покачат общата възвръщаемост на портфейла, обмислянето на инвестиция в Биткойн или XRP заслужава деликатно обсъждане. Тази публикация не съставлява капиталов съвет!

Биткойн

Въпреки неотдавнашния спад от близо 10% през последните 30 дни и приглушената реакция на неотдавна глобените спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF), Биткойн към момента съставлява удобни вероятности.

Одобрението на спот Биткойн ETF-и от Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) даде зелена светлина както на вложителите на дребно, по този начин и на институционалните вложители да насочат част от портфейлите си към Биткойн. Консенсусът сочи, че доста огромни институционални вложители могат да стартират с систематизиране от 1%, с капацитет за напредък с течение на времето.

Според Кати Ууд от Ark Invest институционалните вложители в последна сметка биха могли да заделят от 2.5% до 6.5% от портфейлите си за криптовалути. Това би могло да докара до забележителен приток на нов капитал в Биткойн, образец за което е впечатляващият размер от по $1 милиард, насъбран от два нови Биткойн ETF-а в първите дни на търговията им.

Предстоящото халвинг на Биткойн през април също е забележителен катализатор, който би могъл да подтикне Биткойн да удвои цената си до края на годината. По време на събитието възнагражденията за миньорите на BTC се понижават на половина, което забавя темпа на повишаване на предлагането на Биткойн.

Историческите модели демонстрират, че тези събития, които се случват почти на всеки четири години, са последвани от мощни ралита. Анализът на Morgan Stanley на предходни такива събития демонстрира бичи цикли с дълготрайност от 12 до 18 месеца, по време на които цената на Биткойн има капацитет за обилни облаги.

Според възходящия консенсус на Уолстрийт това би могло да значи, че Биткойн ще надвиши границата от $100,000 до края на 2024 година, което е доста нарастване по отношение на сегашната му цена от към $41,500.

XRP

Друга криптовалута с капацитет за удвояване на цената в близко бъдеще е XRP. Тя реализира това достижение предишното лято, когато скочи от $0.48 на към $0.95 в границите на 24 часа. Понастоящем се търгува покрай равнището от $0,.0 $, а покачването до $1 наподобява правдоподобно.

Инвестирането в XRP обаче е обвързвано с редица компликации. Компанията Ripple, която стои зад токена XRP, е въвлечена в правосъдна борба с Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища в продължение на повече от три години. SEC се стреми да категоризира XRP като скъпа книга, добавяйки регулаторни последствия към статута му на цифров актив. Следователно цената на XRP е сензитивна към развиването на това правосъдно дело.

Въпреки че регулаторният пейзаж наподобява благоприятства XRP с утвърждението на SEC за спот Биткойн ETF-и, несигурността продължава да съществува. Освен това вярата в крипто общността е, че регулаторната среда ще стане по-благоприятна за крипто след идните избори.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР