Началото на Волейболната лига на нациите е съвсем скоро. 16

...
Началото на Волейболната лига на нациите е съвсем скоро. 16
Коментари Харесай

Волейболна лига на нациите 2019: Рекорди и любопитни факти

Началото на Волейболната лига на нациите е напълно скоро. 16 тима ще се борят да стигнат колкото може, по-далече в конкуренцията.

Ето за какво взехме решение да ви представим някои любопитни обстоятелства и върхове за тимовете в идните борби:
Белгия и България ще бъдат показани от състезателки на междинна възраст 22 години. Бразилия и Тайланд пък са най- " възрастни " измежду 16-те участници - 27 години От записаните 465 играчи най-млади са съветските диагонали Татяна Кадочкина и Валерия Горбунова, и двете родени на 21 март 2003 година Бразилката Карол Гатаз, повторен сребърен медалист на Световното състезание, е най- старата състезателка в листата. Родена е на 27 юли 1981 година, бе оповестена за най-хубав блокировач на локалната Суперлига и изведе своя отбор - Минас Тенис Клуб до короната. Китай и Русия са най-високи - приблизително по 187 см, Япония и Тайланд пък са много по-ниски - приблизително по 176 см. Четири волейболистки са с растеж повече от два метра. Централната блокировачка на Съединени американски щати Дана Ретке се извисява на цели 203см.
Рекорди изобилстват и при достиженията на обособените състезателки - в листата на отбелязалите 30 точки или повече в един мач в миналогодишната Лига на нациите.
Начело на рекордьорките е полякинята Малвина Смажек, отбелязала 39 точки в петгеймовото проваляне на " тайфа " от тима на Тайланд. 22-годишният диагонал се появява още два пъти в листата - с 35 и 33 точки, надлежно против Китай и Япония.


Сръбската националка Тияна Бошкович, китайката Жу Тинг и бразилската звезда Тандара Кайшета също се отличават. Бошкович и Тинг обаче са единствените, които са отбелязали 30 или повече точки по време на шампионата от финалната шестица в Нанджин.



BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР