Началото на седмицата вероятно ще се окаже не по-малко трудно

...
Началото на седмицата вероятно ще се окаже не по-малко трудно
Коментари Харесай

Украйна очаква нови руски удари тази седмица

Началото на седмицата евентуално ще се окаже не по-малко мъчно за Украйна от предходните седем дни . За това предизвестява украинците президентът им Володимир Зеленски. В ежедневното си видеообръщение Зеленски декларира, че чака нови съветски ракети.

" Разбираме, че терористите приготвят нови удари, знаем това сигурно. А и до момента в който имат ракети, няма да се успокоят ", съобщи украинският президент във видеопослание в неделя вечерта.

" Нашите отбранителни сили се приготвят . Цялата страна се приготвя. Разработват се всички сюжети, в това число с сътрудници. И нашето единение с вас би трябвало да бъде в подготвеност ", сподели Зеленски, като прикани да не се оставят без помощ нуждаещите се и да не се подценяват сигналите за въздушна паника.
 ISW: И Кремъл знае, че настъплението в Херсон ще продължи
ISW: И Кремъл знае, че настъплението в Херсон ще продължи

В Русия се готвят за нова скрита готовност

От неделя в множеството райони на Украйна са в действие нормализирани графици за електроснабдяване , откакто в продължение на седмици съществена цел на съветските ракети и удари бяха точно обекти от енергийната инфраструктура на Украйна. нанесе най-тежките вреди до момента в спора, оставяйки милиони хора в Украйна без ток, вода и отопление.

" Ситуацията в енергийния бранш е под надзор и аз благодаря за това на хилядите хора, които работиха непрекъснато в нашата страна, с цел да възстановят електроснабдяването, водоснабдяването, топлоснабдяването и връзките ", съобщи Зеленски.

Той благодари и на бизнесмените , които оборудват своите офиси, клонове и кафенета с по този начин наречените " неразрушими точки " - места, където жителите могат да зареждат мобилните си устройства или да се стоплят.

Обилни снеговалежи се чакат тази седмица в Източна и Северна Украйна, като през деня и нощем температурите ще падат под нулата. Операторът на електропреносната мрежа " Укренерго " заяви, че ще може да покрие единствено три четвърти от потребностите на потреблението , което постанова ограничавания и спирания на електрозахранването в цялата страна.

Вчера съветските войски нанесоха в Днепропетровска област. Това е родният град на президента Зеленски и не за първи път съветската войска го взима като цел.
 ISW: Студът усложнява бойните дейности в Украйна
ISW: Студът усложнява бойните дейности в Украйна

Продължават проблемите с мобилизацията и опитите за депортиране на украински фамилии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР