Началото на ново обучение даде старт на сътрудничеството между Медицински

...
Началото на ново обучение даде старт на сътрудничеството между Медицински
Коментари Харесай

Общопрактикуващи лекари придобиват научноизследователски компетенции в МУ-Пловдив ВИДЕО

Началото на ново образование даде старт на съдействието сред Медицински университет - Пловдив с Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България.
Прочетете още
" Много се веселя, че сътрудниците от сдружението оценят нуждата от придобиването от научноизследователски пълномощия, с цел да могат да бъдат по-пълноценни в грижата си за пациентите. Общопрактикуващите лекари са аванпоста на българското опазване на здравето и е редно те също да имат нужните качества и пълномощия, с цел да могат да откриват закономерностите в болестните процеси. ", съобщи проф. доктор Благой Маринов, зам.-ректор по научноизследователска активност на МУ-Пловдив.

Заместник-ректорът посочи, че това е първото от поредицата от три образования. То ще акцентира върху формулирането на изследователските въпроси.

" В качеството ми на участник в борда на Световната организация на общопрактикуващите лекари и Европейска мрежа за проучване в общата процедура, имам удоволствието да промотирам курс за изследвания в общатамедицинска процедура измежду нашите млади студенти, специализанти и докторанти по обща медицина. Днес започва първият модул и ние сме изключително щастливи, че тази самодейност е подкрепена от Медицински университет-Пловдив ", добави доцент доктор Радост Асенова, началник Катедра по урология и обща медицина към МУ-Пловдив.





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР