Началото на мандата на Лиз Тръс премина под знака на

...
Началото на мандата на Лиз Тръс премина под знака на
Коментари Харесай

Журналист: Лиз Тръс внесе разединение в консерваторите

Началото на мандата на Лиз Тръс мина под знака на разтърсване на пазарите, спад в курса на паунда и възпирането на доста британци от проектите им за закупуване на жилища, защото банките в суматоха отдръпнаха редица ипотечни артикули.

Това сподели за Euronews Bulgaria журналистът от Англия Мария Спирова.

По-големият проблем на Лиз Тръс е това, че в границите на няколко седмици, тя аргументи съществени вътрешнополитически разломи. Тя бе определена да сплоти Консервативната партия, само че внесе в допълнение разцепление на групировки с разнообразни ползи. За нея ще бъде извънредно комплицирано в оставащото време до идващите постоянни избори да ръководи с дисциплинирано болшинство.

Регионите с лейбъристи, привлечени от Борис Джонсън, в този момент са отблъснати от Лиз Тръс, защото хората чакат нейните политики да доведат до в допълнение стесняване на сериозни бюджети – за инфраструктурни планове, за обществени помощи. Това може да е проблем при предварителни избори.

Лиз Тръс счита, че Консервативната партия би трябвало да се върне към своите изконни полезности – страна, която се намесва по-малко, по-малко регулации, доста по-малко налози. В обстановка на задаваща се сложна рецесия през зимата обаче и на фона на обещания от Борис Джонсън за още благотворителност от страната, отстъплението на Тръс от тези обещания й носи повече негативи и основава напрежение в партията.

Вижте изявлението във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР