Началото на кампанията за парламентарния вот по всяка вероятност ще

...
Началото на кампанията за парламентарния вот по всяка вероятност ще
Коментари Харесай

Големият късмет на България не е, че я управлява Борисов, а че е в ЕС

Началото на акцията за парламентарния избор по всяка възможност ще съвпадне с усложняване на Ковид-кризата в България. Ще бъдат отворени заведенията за хранене и други заведения, само че това разхлабване на ограниченията може да се окаже единствено краткотрайно заради повишаващия се брой на инфектираните. Имунизацията - трайното решение на казуса - съществено зацикли заради дефицит на ваксини и слаба организация на целия развой. В една такава обстановка Ковид-19 може да измести останалите проблеми и да се окаже главният фактор в предизборната конкуренция.

Този факт към този момент наподобява комфортен за ръководещите. Вярно е, че те няма с какво изключително да се похвалят в оправянето със здравната рецесия. Смъртността е доста висока, а системата на проведен безпорядък ни закотвя на последното място в Европейски Съюз по сложени ваксини. Но това не пречи на премиера Борисов самичък да се хвали, че най-добре ръководи рецесията, с най-либералните ограничения и така нататък Фактите не стопират политическия порив и полета на премиерската мисъл.

Заради имунизациите: заплаха от антиевропейска нервност

Още повече, че със забавянето на имунизациите от АстраЗенека българските управляващи откриха комфортно опрощение за неудачите си - бойкот извън, от неприятния Европейски Съюз, който не ни доставя обещаното в точния момент. Проблемът с доставката на ваксини е сериозен и той би трябвало да бъде решен на общо европейско равнище, с цел да бъдат третирани всички еднообразно и заслужено. Това най-вероятно ще стане, тъй като европейските институции имат задоволително лостове, с които да накарат компаниите да съблюдават договорите си или да ги заменят с доставки от други източници. Но времето до окончателното решение на този проблем може да съвпадне с нашата предизборна акция и да докара до развихряне на анти-ЕС нервност.

Борисов и държавното управление дават звук за сходна нервност, като показват повода за нашите неудачи, която, подразбира се, е отвън България. Оттук нататък тази тематика ще бъде поета и развита от " патриотичните " гласове, както и от професориата на Българска социалистическа партия, който към този момент взе да възнася триумфите на Русия и Сърбия и " неуспеха " на Европа във връзка с Ковид-кризата. Фактите и тук нямат изключително значение - и тук е значим полетът на мисълта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР