Начало Как да се включа Вдъхновените Спасителят в ръжта празнува

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Спасителят в ръжта празнува
Коментари Харесай

Спасителят в ръжта празнува рождения си ден

Начало Как да се включа Вдъхновените " Спасителят в ръжта " чества рождения си ден На тази дата за първи път читателите по целия свят се срещат с Холдън Колфийлд  Сабина Иванова 16 юли 2019, 11:31  Източник: Istock/Getty Images
а 18-годишна възраст бъдещият популярен публицист, Джером Селинджър среща една красива жена. Уна О'Нийл.

Двамата се срещат за малко, само че Джером не съумява да задържи интереса й, също като карикатуриста Питър Арно и режисьора Орсън Уелс. Това съумява да направи различен популярен мъж - Чарли Чаплин, който става единственият за Уна и двамата се женят, макар възрастовата разлика от 36 години в интерес на Чаплин, несъмнено. Но това е друга история.

Връщаме се при Селниджър, който след тази несподелена обич взима присъединяване във Втората международна война. Той отпътува за Европа, където работи като преводач на военнопленници. Той е и един от първите бойци, които виждат истината за Холокоста, влизайки в концентрационните лагери откакто Германия губи войната.

По време на престоя Европа се случват две забавни събития. Селинджър се среща с военния сътрудник - Ърнест Хемингуей, с който си разменят писма. А "преводачът " Селинджър стартира да ръкопис по първата си лична книга.

Романът му е оповестен на 16 юли, 1951 година. Заглавието е " Спасителят в ръжта ".



Историята за гневния бунтовник Холдън Колфийлд се трансформира в литературна класика, а творбата е оповестено за една от 100-те най-хубави книги на 20 век.

Като всяка класика - и към "Спасителят в ръжта " има митове и любопитни обстоятелства. Ето някои от тях:
Жаргонната фраза "screw up " става всеобщо известна точно поради този разказ. Значението й можете да видите тук. Холивуд неведнъж предлага на Селинджър да приспособява романа във кино сюжет, само че той отхвърля. Сред актьорите, предлагани за ролята на Колдън са Марлон Брандо, Джак Никълсън и Леонардо ди Каприо. Други двама артисти, които споделят, че цялостен живот са мечтали за такава роля са Джери Луис и Джон Кюсак. Джером Селинджър е трябвало да поеме фамилният бизнес, обвързван с експорт на месо. Бащата на писателя го изпраща в комерсиалното посланичество на фамилната компания в Австрия, само че единствено след месец Джером напуща. Впрочем, месец преди нацистите да нахлуят в страната. Известната пънк група "Green Day " имат ария, която се споделя: "Who Wrote Holden Caulfield? "(Кой написа Холдън Колфийлд). Първоначално те желаят песента да е със заглавие "Селинджър ", само че не намират подобаваща дума, с която да римуват. "Спасителят в ръжта " е обичана книга на Марк Дейвид Чапман. Мъжът, който убива Джон Ленън.
След триумфа на романа, през 1953 година Селинджър издава "9 описа ". И се отдръпва от света. Купува си къща в малко американско градче и замлъква до гибелта си през 2010 година.

Вижте тази обява в Instagram.
J. D. Salinger #thecatcherintherye

Публикация, споделена от Brian Quinn (@quinngraphicdesign) на Юли 14, 2019 в 2:39 PDT

Дали ще излязат негови непубликувани произведения от този интервал - времето ще покаже. А ние можем да се вдъхновим с цитати от романа, който има силата да раздели живота ви на два интервала: преди и откакто сте го прочели.

"На пропадащия не е обещано да усети или да чуе по какъв начин удря дъното. Той единствено пропада ли, пропада. "

"И аз заставам на ръба на една умопомрачителна бездна. И каква ми е работата - да пипвам всяко дете, в случай че тръгне да пропада в пропастта... Ще съм спасителят в ръжта... "

"Откъде знаеш, че не си фалшивец? Бедата е, че няма по какъв начин да го знаеш. "

"Ала фактически настоявам, че образованите и учени хора, в случай че те имат ослепителен креативен разум, с това да стартираме... което за жалост е необичайност... са склонни да оставят подире си безпределно по-ценни архиви в сравнение с хората, притежаващи сами ослепителен креативен разум. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР