Начало Как да се включа Вдъхновените Само за хора с

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Само за хора с
Коментари Харесай

Само за хора с чувство за хумор: Спомени и мечти в цветове и закачки

Начало Как да се включа Вдъхновените Само за хора с възприятие за комизъм: Спомени и фантазии в цветове и закачки „ Рисувам единствено с позитивни страсти “ е мотото на лимонката, скрита зад Lemons  Деница Георгиева 3 май 2019, 11:41  Само за хора с възприятие за комизъм: Спомени и фантазии в цветове и закачки Източник: Lemons
аяна е на 27 години и обича да рисува. Не за себе си - за другите.

Срещнахме се случайно… в Интернет. Неведоми са пътищата в мрежата.

Отдавна желаех хубава подигравка, която да закача на стената у дома. Разрових се онлайн, само че карикатуристите, на които попаднах, не ми харесваха. Просто не бяха това, което диря.

Тогава се натъкнах на Lemons във Facebook. Не беше от страниците със 100 000 почитатели, само че пък стилът ми хареса. Писах персонално известие и за моя изненада притежателят на страницата отговори незабавно.

Така се срещнах с Даяна и получих карикатурата, която виждах съзнанието си. Получих и опцията да споделям с един сияен човек на изкуството, който с внимание и професионализъм вдъхна живот на картината, която въображението ми сътвори, само че ръцете ми не можеха.

Всичко стартира с изобразяване върху облекла

Както всяко дете и Даяна обичала да рисува, само че същинския си гений открива като младеж, когато стартира да учи Графика и фешън дизайн в 1 СУ „ Пенчо Славейков “ в София.

След гимназията приключва „ Инженерен дизайн за мебели “ в Лесотехническия университет в столицата и взема решение да стартира да ползва добитите през годините познания в нещо по-креативно и налично до хората – илюстрации по поръчка върху облекла и обувки.



Всъщност креативната ѝ история не стартира с рисуването върху облекла. Тя основава Lemons с концепцията да разгласява свои фотографии в нея. Прави си страница, лого и тениска с логото и ненадейно, планът прераства в изобразяване върху облекла по поръчка, а по-късно в карикатурни илюстрации.



„ Една позната ме помоли да направя подигравка за приятеля ѝ и по този начин стартира всичко… Хареса ми, считам, че и на хората им хареса това, което върша “, споделя надарената карикатуристка пред Деница Георгиева за Vesti.bg.

Вижте част от занимателните и закачливи илюстрации на Даяна в галерията:
Lemons: Спомени и фантазии в цветове и закачки  Даяна е на 27 години и обича да рисува. Не за себе си - за другите. Тя основава Lemons, с цел да прави живота на другите по-цветен.  Даяна е на 27 години и обича да рисува. Не за себе си - за другите. Тя основава Lemons, с цел да прави живота на другите по-цветен.  Даяна е на 27 години и обича да рисува. Не за себе си - за другите. Тя основава Lemons, с цел да прави живота на другите по-цветен.  Даяна е на 27 години и обича да рисува. Не за себе си - за другите. Тя основава Lemons, с цел да прави живота на другите по-цветен.
Вдъхновението Даяна черпи от хората

„ Вдъхновението идва от самите клиенти. Понякога те знаят тъкмо какво желаят, различен път се допитват до мен и предлагам каквото ми хрумне, задавам им въпроси и най-после откриваме какво са желали, само че не са го осъзнавали “.

Фактът, че всеки ден поддържа връзка с усмихнати хора „ с искрици в очите “, както тя ги назовава, кара Даяна да продължава да се занимава със основаването на карикатури по поръчка. За нея това не е бизнес, а опция да направи нещо за другите, да ги накара да се ухилен.

Когато я попитах дали има обичана подигравка, с която с тъга се е разделила (все отново всеки създател от време на време мъчно се откъсва от някое свое творение), тя отговори изрично:

„ Не мога да кажа, че имам обичана подигравка, защото те не са мои. Това сте вие и вашите обичани хора, вашите мемоари, занимания и стремежи, на които аз давам живот в цветове и закачки “.

Това е нейната муза – ние, нашите обичани хора, мемоари, занимания и стремежи.

„ Рисувам единствено с позитивни страсти “

Това е мотото на Даяна. Тя с тъга отхвърля поръчки, когато реши, че няма задоволително време, с цел да ги извърши и се отърсва от отрицателните страсти, преди да хване четката.

„ Промените в настроението ми, всекидневието и битовизмите несъмнено оказват въздействие върху креативната ми настройка. Тъй като на първо място съм просто човек, от време на време просто не мога да се съсредоточа. Тогава се нервирам и вземам решение, че не е добра концепция да рисувам в този момент. Един карикатурист би трябвало да рисува с позитивни страсти и обич. Затова излизам, виждам филми, изгубвам си времето, знаейки, че по-късно може да ми се наложи да рисувам по нощите, само че за какво не – ще си коства “.

Лимонката Даяна крие още изненади
 Даяна - геният зад Lemons
Иска скоро да предложи нещо ново в страницата си - ново и друго като жанр и техника.

Въпреки че счита, че е хубаво човек да има проект в живота, тя не си прави такива, а следва фантазиите си. Иска да стане татуст и да илюстрира книги, само че няма желание да стопира да прави карикатури, тъй като те носят светлина в живота ѝ.

Има ли човек, на който искаш да благодариш, или събитие в живота ти, което те е отвело до мястото, на което си през днешния ден?

- Благодаря на всички хора, които са се докоснали до мен, пресекли са пътя ми в живота. На тези, които са останали в него, и тези, които са си тръгнали, тъй като имам вяра в ориста, в случайността и във взетите решения, в грешките и уроците…

Вижте тази обява в Instagram.
Част от правенето на разположение..... #facemaking #video #artwork #painting #drawing #illustration #caricature #process #skintones #skin #face

Публикация, споделена от Lemons (@lemons_artworks) на Окт 1, 2018 в 5:10 PDT

"Изкуството за мен е на всички места и във всеки. Чувствам, че хубавото следва! "

По тематиката  Коя е надарената художничка, бъркана с Ван Гог Коя е надарената художничка, бъркана с Ван Гог  Българи с неповторим образен план, който ще ви изуми Българи с неповторим образен план, който ще ви изуми  Пътят на Галина: от Ямбол, през Дания до международна купа Пътят на Галина: от Ямбол, през Дания до международна купа  Стените, в които ни се желае да влезем Стените, в които ни се желае да влезем

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Деница Георгиева изкуство карикатури Вдъхновените Lemons Изпрати твоята история .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Защо заводът на „ Фолксваген” е значим за България <br>
Защо заводът на „ Фолксваген” е значим за България
 <br> Дейли Телеграф: Путин възнамерява да завладее Европейски Съюз <br>
Дейли Телеграф: Путин възнамерява да завладее Европейски Съюз
 <br> Как един телохранител стана кралица (снимки) <br>
Как един телохранител стана кралица (снимки)
 <br> Чанинг Тейтъм качи своя в Инстаграм <br>
Чанинг Тейтъм качи своя в Инстаграм
 1 Кой може да ѝ устои с тези гърди – червенокосото прелъщение Кристина Хендрикс (СНИМКИ)  1 Една и съща рокля в два цвята: Херцогиня Кейт очарова деца в Лондон (СНИМКИ)  1 Разчупеният папа Франциск, който завоюва сърцата на хората (СНИМКИ)  1 Ново изобретение задълбочава тайната на човешката еволюция в Азия (СНИМКИ) --> АКЦЕНТИ  Кой може да ѝ устои с тези гърди – червенокосото прелъщение Кристина Хендрикс (СНИМКИ) Кой може да ѝ устои с тези гърди – червенокосото прелъщение Кристина Хендрикс (СНИМКИ)  Една и съща рокля в два цвята: Херцогиня Кейт очарова деца в Лондон (СНИМКИ) Една и съща рокля в два цвята: Херцогиня Кейт очарова деца в Лондон (СНИМКИ)  Разчупеният папа Франциск, който завоюва сърцата на хората (СНИМКИ) Разчупеният папа Франциск, който завоюва сърцата на хората (СНИМКИ)  Ново изобретение задълбочава тайната на човешката еволюция в Азия (СНИМКИ) Ново изобретение задълбочава тайната на човешката еволюция в Азия (СНИМКИ) Последни  <p><strong>Само за хора с възприятие за комизъм: </strong>Спомени и фантазии в цветове и закачки</p> Само за хора с възприятие за комизъм: Спомени и фантазии в...  Спортни страсти и положително въодушевление с шампионата по джага на Gong.bg Спортни страсти и положително въодушевление с шампионата по джага на...  Инцидент с рейс с деца Инцидент с рейс с деца  <p>Порожанов отхвърли синът му да го е проверявал</p> Порожанов отхвърли синът му да го е проверявал  <p>Предпазливото посрещане&nbsp;на папа Франциск на Балканите&nbsp; &nbsp;&nbsp;</p> Предпазливото посрещане на папа Франциск на...  Променят цените на клинични пътеки от 1 юни Променят цените на клинични пътеки от 1 юни  <p>Те <strong>дават шанс</strong> на всеки, <strong>влюбен в музиката&nbsp;&nbsp;</strong></p> Те дават късмет на всеки, влюбен в музиката  <p>5 трикчета, с които <strong>да се стегнем</strong> след великденските празници</p> 5 трикчета, с които да се стегнем след великденските...  Сатя Надела Шефът на Microsoft е погнусен от финансовите триумфи  <p>Изненада! Две известни дами бременни по <strong>едно и също време</strong></p> Изненада! Две известни дами бременни по едно и също...  Tesla Model S Най-добрите и най-лошите инфотейнмънт системи  <p>Търсят три българки в Кипър, какво знае посолството</p> Търсят три българки в Кипър, какво знае посолството  Връщат Арабаджиев, брачната половинка му към този момент остава в Испания Връщат Арабаджиев, брачната половинка му към този момент остава в Испания  <p>Коя е&nbsp;<strong>българката в оркестъра на&nbsp;Андре Рийо</strong></p> Коя е българката в оркестъра на Андре Рийо  Почина артистът, изиграл Чубака Почина артистът, изиграл Чубака  Репетиции за Гергьовден, кои улици ще се затворят Репетиции за Гергьовден, кои улици ще се затворят  Учени засякоха конфликт на неутронни звезди Учени засякоха конфликт на неутронни звезди  черква свежи празник имен ден Светли петък е! Какво би трябвало да знаем  Слаб трус от 2,6 по Рихтер е регистриран край София Слаб трус от 2,6 по Рихтер е регистриран край София  Братовчед на горнооряховския кмет с къща за посетители по европроект Братовчед на горнооряховския кмет с къща за посетители по... Всичко от през днешния ден Виц на деня - Къде ви е началникът? - Обядва по това време… След два часа: - Дойде ли? - Не… - По какъв брой часа обядва тойq бе?… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Къде в София всяка събота се случва знамение Къде в София всяка събота се случва знамение  Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните  Актьорът, който умря 25 пъти на екрана , който на екрана  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Борисов предлага на Франция да помогне за  Лидия Инджова: С корема на Донка несъмнено смъкнах някой различен кг Водещи вести  <p>Порожанов отхвърли синът му да го е проверявал</p> Порожанов отхвърли синът му да го е проверявал  Инцидент с рейс с деца Инцидент с рейс с деца  <p>Предпазливото посрещане&nbsp;на папа Франциск на Балканите&nbsp; &nbsp;&nbsp;</p>

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР