Началникът на украинския генерален щаб Валерий Залужни каза днес, че

...
Началникът на украинския генерален щаб Валерий Залужни каза днес, че
Коментари Харесай

Началникът на украинския генерален щаб: Ситуацията на фронта не е в патово положение

Началникът на украинския общоприет щаб Валерий Залужни сподели през днешния ден, че обстановката на фронтовата линия не е в патово състояние, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12225
В мнения, оповестени предишния месец, военачалник Залужни разказа войната с Русия като прекосяване към нов стадий на статични и настъпателни боеве и, правейки съпоставяне с Първата международна война, съобщи, че е достигнато софтуерно равнище, което " ни слага в патова обстановка ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски по-късно отхвърли да има невъзможност във войната.

Запитан през днешния ден дали счита, че обстановката на бойното поле е в задънена улица, Залужни отговори с " не ", съобщи украинската медия " РБК-Украйна ". Той отхвърли да разяснява дали Украйна възнамерява да продължи контранастъплението си и през зимата. 

" Това е война, не мога да кажа какво възнамерявам и какво би трябвало да създадем. Тогава щеше да бъде шоу, а не война ", съобщи той. 

Украинското контранастъпление тази година означи дребен прогрес против надълбоко укрепените съветски позиции. Високопоставен боен пълководец сподели пред Ройтерс, че войските на фронтовата линия изпитват дефицит на артилерийски снаряди и са лимитирали някои военни интервенции поради липса на задгранична помощ.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР