Началникът на съвместното командване на САЩ генерал Марк Мили разговаря

...
Началникът на съвместното командване на САЩ генерал Марк Мили разговаря
Коментари Харесай

Началникът на съвместното командване на САЩ генерал Марк Мили разговаря по телефона с началника на руския генерален щаб Валери Герасимов

Началникът на взаимното командване на Съединени американски щати военачалник Марк Мили беседва по телефона с началника на съветския общоприет щаб Валери Герасимов, заяви Пентагонът в четвъртък. Това е първият диалог сред двамата след съветската инвазия в Украйна, предава Ройтерс.

" Военните водачи разискаха няколко казуса, свързани със сигурността, и се съгласиха да запазят информационните линии отворени ", сподели представител на Мили. " Съгласно досегашната процедура, съответните детайлности от техния диалог ще бъдат непокътнати в загадка ", добави представителят.

Руската организация РИА Новости, базирайки се на съветското министерство на защитата, заяви, че двамата военни водачи са разискали въпроси от " съвместен интерес ", в това число Украйна.

Разговорът се организира, откакто министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин беседва с съветския си сътрудник предходната седмица, когато го прикани за неотложно преустановяване на огъня в Украйна.

Съединените щати и Русия сътвориха гореща линия след началото на съветската инвазия на 24 февруари, с цел да предотвратят неправилна информация и каквото и да е разширение на спора.

Горещата линия е отворена телефонна линия, основана в щаба на Европейското командване в Щутгарт, Германия, и за нея дава отговор американския военачалник от Военновъздушни сили Тод Уолтърс, който управлява всички американски сили в Европа.

Говорейки в Брюксел в четвъртък, Уолтърс сподели, че се надява диалогът сред Мили и Герасимов да се трансформира в " една крачка по-близо до дипломатическото решение в Украйна ".

Припомняме, че в последно време се заприказва, че военачалник Герасимов може да е бил ранен по време на съвещание на високопоставени съветски военни, извършено в окупираните територии на Украйна. Имаше догатки, че той е бил свален от съветския президент Владимир Путин поради неуспехите на съветската акция в Украйна.

Всички тези спекулации се дължат на " изгубването " на военачалник Герасимов от медийния фокус. Появиха се известия, че Путин персонално командвал военните дейности в Украйна даже и на равнище полковник.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР