Началникът на отбраната на правителството в сянка на Мианмар призова

...
Началникът на отбраната на правителството в сянка на Мианмар призова
Коментари Харесай

Съпротивата в Мианмар поиска оръжия от Запада, за да се бори с военната хунта

Началникът на защитата на държавното управление в сянка на Мианмар прикани за интернационална помощ за въоръжаване на силите за опозиция, които се борят с ръководещата военна хунта , оповестява Агенция Ройтерс. Той изиска поддръжка, сходна на тази, която се дава на украинците, които се борят против нахлуващите съветски войски.

Народът на Украйна и продемократичните милиции на Мианмар се борят за независимост и дават живота си, само че тези, които се борят с добре оборудваната войска на Мианмар, се нуждаят от освен това от интернационална взаимност, сподели Йи Мон, министър на защитата на държавното управление на националното единение (NUG).

" Позицията на интернационалната общественост за Мианмар е морална поддръжка за нас и ние сме признателни за това. Ще бъдем доста по-признателни, в случай че получим физическа поддръжка като оръжие и финансиране. "

" С тази поддръжка ще можем да сложим завършек на революцията по-рано, като сведем до най-малко загубата на хора и тяхното имущество.

Западните съдружници въоръжават бойци в Украйна, с цел да се опълчват на съветската инвазия, която Москва назовава " специфична интервенция ". Мианмар е в ужас след прелом при започване на предходната година и Организация на обединените нации споделя, че повече от 560 000 души са били разселени вследствие на борби.
 Военната хунта осъди някогашния президент на Мианмар за корупция
Военната хунта осъди някогашния президент на Мианмар за корупция

Срещу нея се водят още доста дела
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР