Началникът на отбраната на Германия предупреди в сряда, че Западът

...
Началникът на отбраната на Германия предупреди в сряда, че Западът
Коментари Харесай

Най-високопоставеният военен на Германия: Путин може да отвори втори фронт, ако поиска

Началникът на защитата на Германия предизвести в сряда, че Западът не би трябвало да подценява военната мощ на Москва, заявявайки, че Русия има опция да отвори втори фронт, в случай че реши да го направи.
Прочетете още
" По-голямата част от съветските сухопътни сили може да са ангажирани в Украйна сега, само че даже и да е по този начин, не би трябвало да подценяваме капацитета на съветските сухопътни сили да отворят втори боен спектакъл ", сподели военачалник Еберхард Цорн, най-високопоставеният боен от Бундесвера, в изявление за " Ройтерс ", съобщи Дневник.

Позицията му е на процедура шеф на Генералния щаб, само че в Германия тя е споделена с министъра на защитата, на който съответният военачалник или адмирал, именуван основен контрольор, е консултант.

Освен армията Русия разполага и с флот и военновъздушни сили, добави Цорн.

" По-голямата част от съветския флот към момента не е разпрострат във войната против Украйна, а съветските военновъздушни сили не престават да имат забележителен капацитет, което съставлява опасност и за НАТО. "

Бундесверът постоянно поддържа задачите на НАТО за въздушна полиция над балтийските страни с бойни самолети и разполагайки с една от най-силните военни флотилии в района, също следи от близко развиването на събитията в Балтийско море.

Потенциална гореща точка там е Калининград, съветски ексклав, притиснат сред членовете на НАТО Полша и Литва, който е хазаин на съветския балтийски военноморски флот и е място за разполагане на съветските ракети " Искандер ", способни да носят нуклеарно оръжие.

Русия заплаши да разположи нуклеарни и хиперзвукови оръжия в Калининград, където Владимир Путин идва през днешния ден на посещаване, в случай че Финландия и Швеция се причислят към НАТО и разрешат на своя територия задгранични военни бази.

Цорн, говорейки преди началото на украинската атака на юг, акцентира, че Русия продължава да има обилни запаси.
" Що се отнася до нейната войска, Русия е доста способна да разшири спора районно ", сподели генералът. " Фактът, че това би било доста безразсъдно нещо от страна на Русия, е друга история. "
Позовавайки се на военната обстановка в Украйна, Цорн сподели, че темпото на офанзивата на Русия се е забавила, само че тя към момента напредва устойчиво. " Подкрепени от солиден артилерийски огън, те настъпват без значение от цивилните украински жертви. "

Той също по този начин допусна, че Русия няма скоро да остане без муниции.

" Руснаците разполагат с големи количества муниции ", сподели той. " Тези муниции са отчасти остарели и доста неточни, само че тъкмо те предизвикват огромни опустошения на гражданската инфраструктура. Те изстрелват към 40 000 до 60 000 артилерийски боеприпаса дневно. "

Цорн сподели още, че все пак сега не чака никакви офанзиви надълбоко в украинска територия.

Той също по този начин сподели, че съветските сили са се съсредоточили в този момент върху завладяването на Донбас, само че към момента не се вижда военно решение на спора.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР