Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и заместник-министърът на отбраната

...
Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и заместник-министърът на отбраната
Коментари Харесай

Сухопътните войски отбелязват своя боен празник


Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев и заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов ще вземат участие на следващия ден, 19 ноември, в събранието във връзка празника на Сухопътните войски.
Тържеството ще стартира в 10.00 ч. в киносалона на Военна академия „ Г.С. Раковски”. Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов ще наградят военнослужещи и цивилни чиновници от Сухопътните войски, отличени за проявен висок професионализъм при осъществяване на служебните си отговорности.
Преди 134 години - на 19 ноември 1885 година, българската пехота организира уверено победно стълкновение при Сливница по време на Сръбско-българската война. Това е първата огромна победа на войската след възобновяване на българската страна през 1878 година С успеха в Сръбско-българската война е предпазен актът на Съединението сред Източна Румелия и Княжество България и правото на българския народ да живее единен и свободен.
Датата 19 ноември е избрана за празник на Сухопътните войски с решение на Министерския съвет през 1992 година, оповестяват от пресцентъра на Министерството на защитата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР