Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще бъде гост на

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще бъде гост на
Коментари Харесай

Какви бойни машини ще видим на военното учение Тракийско лято

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще бъде посетител на Медийния ден на българо-американска подготовка „ Тракийско лято 2020 “, който ще се организира на 19 август 2020 година от 11.00 ч. в региона на летище Чешнегирово.

В тренировката, вземат участие до 750 военнослужещи от Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа и Българската войска. Тя е една от най-мащабните интернационалните подготовки, провеждани под управлението на българските Военновъздушни сили през актуалната година.

Неин началник от българска страна е полковник Юрий Луканов, заместник-началник на щаба на Военновъздушните сили.

В рамките на месец екипажи на C-130 Херкулес от състава на 37-ма транспортна ескадрила от Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа извършват необятен набор взаимни подготвителни задания с присъединяване на сили и средства от българските Военновъздушни сили - военнотранспортни самолети C-27J Спартан от състава на Транспортната авиогрупа Враждебна, вертолети AS-532 AL Cougar и Ми-17 от авиобаза Крумово, изтребители МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево, зенитно-ракетни комплекси КУБ от 1-ва зенитно-ракетна база и български военнослужещи от Съвместното командване на специфичните интервенции.

Отработват се и задания по авиомедицинска евакуация с присъединяване на медицински екипи с съоръжение от състава на Военномедицинска академия взаимно със сертифицираните екипажи на 24та авиобаза Крумово.

По време на Медийния ден, участниците в „ Тракийско лято 2020 “ в границите на 40 минути, ще показват пред гостите и медиите част от действителния набор задания, планувани и извършени в обсега на подготовката.

Формация от американски C-130 и български C-27J Спартан ще изпълнят полет за стоварване на въздушен десант - товари и парашутисти над заповядана зона на летище Чешнегирово. Военнотранспортните самолети ще излетят от летище Пловдив и ще изпълнят полета на пределно дребна височина за прикрито доближаване към площадката за десантиране. След осъществяване на задачата, смесената групировка ще показва разпуск на групата над летището и кацане в сгъстени шпации от време.

Ще последват дейностите на екипажите на вертолети AS-532 AL Cougar и Ми-17, които ще осъществят евакуиране от зоната на десантиране на потърпевши и осъществяване на авиомедицинска евакуация.

Всички изпълнявани задания са в полза на поставените съществени цели на „ Тракийско лято 2020 “, а точно: повишение на оперативната съгласуемост на участниците и рационализиране качествата за дейности в състава на интернационалните оперативни сили, рационализиране на тактическата и тактико-специалната подготовка на екипажите от транспортната авиация, плановете от ЗРВ и Силите за специфични интервенции посредством осъществяване на необятен набор от взаимни задания и не на последно място - повишение на качествата за логистично обезпечаване и оказване на поддръжка като страна хазаин.

На медийния ден ще бъдат допускани публицисти и фоторепортери, упълномощени да отразяват активността на Министерството на защитата и Военновъздушните сили, които следва да дойдат на контролно-пропусквателния пунк на летище Чешнегирово във времето от 09.50 до 10.10 ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР