Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Сухопътните

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Сухопътните
Коментари Харесай

Сухопътни войски проведоха експериментални стрелби с преносим зенитно-ракетен комплекс „Стрела-3“

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков следиха през днешния ден, 28 септември, пробни стрелби с портативен зенитно-ракетен комплекс (ПЗРК) „ Стрела-3 “. Те се организираха на зенитния полигон на Военновъздушни сили „ Шабла “, оповестиха от Министерството на защитата.

Целта на пробните стрелби е да бъдат осъществени тествания на комплекса с оглед въвеждането му в употреба във формированията за противовъздушна защита (ПВО) на Сухопътните войски.



В провеждането на стрелбите и основаването на мишенната конюнктура на полигона участваха военнослужещи и техника от 2-а механизирана бригада – Стара Загора. Стрелците-зенитчици демонстрираха добра подготовка и отлични пускове.

Експерименталните стрелби следиха също командирът на 2-а механизирана бригада бригаден военачалник Станимир Христов, шефът на дирекция „ Стратегическо обмисляне “ бригаден военачалник Здравко Пехливанов и представители от ВМЗ ЕАД-Сопот.

Резултатите от стрелбите демонстрираха, че комплексът е благонадежден и въвеждането му в употреба ще способства за повишение на качествата на формированията за Противовъздушна отбрана от Сухопътните войски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР