Началникът на кабинета Лена Бориславова е изпратила писмо до началника

...
Началникът на кабинета Лена Бориславова е изпратила писмо до началника
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Петков, а не „проксито“ му Чернева си е позволявал договорки за РС Македония

Началникът на кабинета Лена Бориславова е изпратила писмо до началника на кабинета на външния министър, зам.-министър Васил Георгиев и Димитър Стоянов, основен секретар на президента. В него се цитира паметна бележка, получена от Министерство на външните работи от 1 април. Става въпрос за среща сред еврокомисаря по разширението Оливер Вaрхеи и зам.-министъра на външните работи Васил Георгиев от 31 март. В записката има изказвания за сделки на Кирил Петков за повдигане на ветото за начало на договаряния на РСМ с Европейски Съюз.

Това разгласи от трибуната на Народното събрание ръководителят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

„ Нямаше смисъл от този цирк. Закрито или не, всеки народен представител ще може да се запознае с тази паметна записка, тя е импортирана в секретното деловодство на Народно събрание “, сподели Тошко Йорданов.

„ Но ще можете да се запознаете с записка от Лена Бориславова… сътрудничка на премиера “, акцентира Йорданов и след забележка от ръководителя на Народно събрание Никола Минчев се поправи, че тя е шеф на кабинета на премиера.

Той цитира какво е написала във връзка въпросната записка Лена Бориславова.

„ Бих желала да изразя надълбоко удивление от съдържащите се в паметната записка по отношение на срещата на комисар Вархеи изказвания за битие на сделка, за която управлението на Министерство на външните работи не е известено “, прочете Йорданов.

Той разкри, че по-късно Кирил Петков е бил „ гневен “, тъй като тази записка е била изпратена до президента и посланици. Премиерът е изчел на глас тази записка за срещата с Вархеи пред Тошко Йорданов. Председателят на ПГ на Има Такъв Народ посочи, че по това време „ Продължаваме Промяната “ и партията на Слави Трифонов са били в меден месец.

„ Вътре има 8 неща, които е споделил Вархеи и които е споделил министър-председателят “, съобщи депутатът.

Йорданов добави, че депутатите ще видят паметната записка в засекретеното деловодство.

„ Министър-председателят Петков си е разрешавал да води сделки и да поема задължения за Северна Македония, а не „ проксито “ му Весела Чернева “, безапелационен бе ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.

По време на изявлението си Тошко Йорданов си разреши да бъде непочтителен към началника на кабинета и да я назове по малко име, при което беше пресечен от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, който му обърна внимание „ Г-жа Бориславова “, а Тошко Йорданов се извини и сподели „ ще се науча да не греша “./ Tribune.bg
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР