Началникът на кабинента на новият премиер Кирил Петков - Лена

...
Началникът на кабинента на новият премиер Кирил Петков - Лена
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV: Правителството с горещи разкрития за цената на тока - любимката на Кирил Петков се обяснява защо приеха предложението на ГЕРБ

Началникът на кабинента на новият министър председател Кирил Петков - Лена Бориславова, дава брифинг в Министерски съвет във връзка решенията на държавното управление след срещата на Петков с регионалните шефове на засегнатите от наводненията Смолянска, Благоевградска и Кърджалийска област, както и информация за полемиката с съдружните сътрудници по тематиката за на тока, и газта.

Обсъдени са проблемите и са признати доклади какви дейности са подхванати за възобновяване на обстановката и помощ за потърпевшите хора в регионите, осведоми на брифинга Бориславова.

„ Ще бъде въведен нов модел на работа в незабавен порядък. Областните шефове са инструктирани, както и отрасловите министерства, да показват до края на деня отчети какви са нужните ремонтни и възстановителни действия, които би трябвало да бъдат осъществени с подробни планове за единични цени и количествено-стойностни сметки “, изясни Бориславова.

Целта е до края на седмицата да бъдат осъществени огледи от специалисти, които да открият какъв е точният размер на вредите и по-късно неотложно да бъдат отпуснати нужните средства, с цел да се извършат поправки на засегнатите инфраструктурни обекти.

До края на деня ще бъде прегледана и опцията за създаване на мостове там, където са разрушени от придошлите води.

Възможно е и да се потърси отговорност на лицата, които са рехабилитирали инфраструктурата предходните две години и макар ремонтите се е стигнало до актуалните произшествия, с цел да може да бъде потърсена отговорност.

За енергийната рецесия в Народно събрание беше основана специфична комисия и задачата е да обследва вероятните разновидности да се противодейства на новото повишаване на цените. И двата разновидността, които са на дневен ред са или предложение за краткотрайно ограничение пълномощията на КЕВР, тъй че да се избегне ново повишаване или да се избегне ценовата рецесия, запазвайки независимостта на контролния орган, сподели тя.

Срокът, който обсъждахме за това по кое време може да се лимитират краткотрайно пълномощията на КЕВР, бе за период от 3 месеца, с цел да може всички страни да проведат качествени разисквания. Този период ще бъде препоръчан във формата на краткотрайната комисия, изясни Бориславова на въпрос за какъв брой време може да се ограничи КЕВР.

Тя разяснява и за какво одобриха предлагането на ГЕРБ през днешния ден за мораториум върху цената на от 1 януари 2022 година

Говорителката изясни и позицията на България за РСМ, като посочи, че позицията остава същата, само че се търси по-добър механизъм и по-конструктивен разговор.

Координирахме оферти за прекъсване на растежа на на тока. Трябва да се акцентира върху експертността и краткотрайната комисия, която към този момент е била свикана, ще може да показа информация, въз основата на която да се вземе решение, съобщи тя.

Запитана за заместител министрите, тя изясни, че е почнала инспекция на изследване на претендентите за спор на ползи и върви процесът по номиниране на заместниците.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР