Началникът на група „Охранителна полиция“ в районното управление в Бяла

...
Началникът на група „Охранителна полиция“ в районното управление в Бяла
Коментари Харесай

Ексклузивно в BulNews! Разследват висш полицай от районното в Бяла Слатина, батакът е голям

Началникът на група „ Охранителна полиция “ в районното ръководство в Бяла Слатина Пламен Нанков е разследван от сътрудниците си от регионалната дирекция във Враца, научи извънредно организация BulNews.
По неофициална информация става въпрос за най-малко две инспекции. Източник от дирекцията твърди, че в единия случай става въпрос за осъществено закононарушение по чл.313 от Наказателен кодекс, а във втория за прикрита пукотевица по хора.
В първия сигнал, получен при началниците във Враца, се твърди, че Пламен Нанков е подал документи с погрешно наличие по време на регистрацията на новозакупен от него лек автомобил. Пред КАТ той показал подправен кауфентрак /договор/ за покупката му от Австрия, като от него ставало ясно, че персонално той е пътувал до такава степен. Проверка обаче открила, че колата е добита от автокъщата в Борован, а самият чиновник на Министерство на вътрешните работи нито е подавал доклад за овакантяване на страната, нито е пътувал в чужбина. Престъплението е документирано и потвърдено и по тази причина против полицейския шеф тече инспекция дали има състава на чл.313 от Наказателен кодекс.
Но това не е единствената издънка на Нанков. През септември 2019 година на тел. 112 е получен сигнал за безразборна пукотевица в землището на Бяла Слатина. Към мястото неотложно е бил ориентиран патрул на полицията. Когато дошъл там, той заварил локален земеделец да стреля против крадци, нападнали равнищата му с царевица. Малко по-късно на местопроизшествието дошъл Пламен Нанков и изрично забранил на своите подчинени да попълнят нужните документи, като им наредил да се прибират в районното. По-късно станало ясно, че по това закононарушение въобще не е работено повече, защото било скрито. Оказало се, че стрелецът арендува към 25 дка персонална земя на началника и са близки другари, поради което му се разминало досъдебното произвеждане.
В града обаче настойчиво се разяснява, че има и други прикрити закононарушения, произшествия и злоупотреби. Разбира се, това не е направено тъй като е новата Дева Мария, а по напълно по прозаични аргументи. Хората се питат дали може да заеме позицията на шеф служител на реда, в случай, че има психологично заболели в фамилията си.
Подчинените му работят в стрес, защото непрекъснато са заплашвани с санкции. Няколко редови служители на реда се престрашили да подадат сигнали в дирекцията във Враца, само че са обезпокоени, защото техният шеф непрестанно се хвали за околните си връзки с шефа Янко Янколов. По техни думи, Нанков получил позвъняване от Враца, с което къртица го уведомила за осъществяваните инспекции.
Проучване на медията ни в Бяла Слатина откри, че хората всеобщо недолюбват скандалния локален служител на реда. Почти всички са единомислещи, че той редовно злоупотребява със служебното си състояние и си разрешава да раздава закани. Стигнало се е до такава степен да заплашва даже в локалната работа за обществено подкрепяне. Съпругата му работи там и не се оправя със служебните си отговорности, само че не смеят да я уволнят поради отмъстителния темперамент на мъжа й.
Редовите служители на реда се надяват инспекциите против техния шеф да не бъдат прикрити и той да бъде махнат от системата. В противоположен случай, те са подготвени да изпратят намерено писмо до министър Младен Маринов, в което да опишат методите на работа на Пламен Цветанов Нанков и неналичието на надзор от страна на началниците във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР