Началникът на генералния щаб на френските въоръжени сили Пиер дьо

...
Началникът на генералния щаб на френските въоръжени сили Пиер дьо
Коментари Харесай

Шефът на френския генерален щаб подаде оставка след разногласия с Макрон

Началникът на генералния щаб на френските въоръжени сили Пиер дьо Вилие подаде оставка поради съкращенията в разноските за защита, предлагани от президента Еманюел Макрон.

В изказване 60-годишният Дьо Вилие сподели, че е опитал да поддържа армията в извънредно сложни финансови условия, само че към този момент не би могъл да го прави, предадоха " Ройтерс " и телевизия " Франс 24 ".

" В сегашните условия считам, че към този момент не мога да подсигурявам такава непоклатимост на въоръжените сили, каквато имам вяра, че е нужна, с цел да се подсигурява отбраната на Франция и французите през днешния ден и в утрешния ден и да се поддържат задачите на страната ", разгласи той и добави, че Макрон е приел оставката му.

Миналата седмица сред Дьо Вилие и президента имаше напрежение, до момента в който Франция се приготвяше да означи националния си празник. Тогава началникът на защитата стачкува с остри думи против съкращенията в размер на 850 милиона евро, планувани от Макрон, настояват двама източници от Народното събрание, представени от " Ройтерс ".

След пиперливия език в наличието на президента последният дал отговор: " Вече разясних тематиката. Аз съм шефът ти. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР