Началникът на гарата в Лариса, който бе арестуван от полицията

...
Началникът на гарата в Лариса, който бе арестуван от полицията
Коментари Харесай

Началникът на гарата в Лариса: Аз пуснах двата влака един срещу друг

Началникът на гарата в Лариса, който бе задържан от полицията след преден конфликт сред пътнически и товарен трен покрай града, се призна за отговорен. Той заяви, че простъпка е насочил една от композицията по неверен коловоз, съобщи гръцкият ефирен канал ERT-1.

" Направих неточност и изпратих пътническия трен по същия коловоз като товарния трен от Катерини “, е признал началникът на гарата, според полицейски източници.

Той първоначално е отрекъл вината си, като е уверил, че е натиснал бутона на автоматизирана система, която изпраща насрещните влакове на разнообразни коловози, само че тя не е сработила. Редица чиновници на гарата са подчертали, че началникът е отговорен, тъй като персонално не е ревизирал дали влакът се движи по верния коловоз.

Телевизионният канал отбелязва, че началникът на сектора в Лариса ще се яви пред следователите в четвъртък. Срещу него е формирано наказателно дело за закононарушения, свързани с нарушение на сигурността на придвижването, довело до гибелта на няколко души. Предвиденото в закона наказване е от 10 години до пожизнен затвор. Очаква се против него да бъдат формирани и наказателни каузи за ликвидиране на няколко души по несъобразителност и нанасяне на телесна щета по несъобразителност.

По предписание на прокурора на Лариса - Стаматис Даскалопулос, изказването на началника на сектора преди следствието е направено в наличието на други магистрати заради огромната значимост на следствия случай, отбелязва каналът. По напътствие на Даскалопулос прокурорите ще изследват мястото на злополуката по отношение на правенето на отчет за трагичния случай. Предстои да се откри за какво двата влака са се движили с висока скорост един към различен съвсем половин час преди конфликта.

По-рано в сряда Костас Генидуниас, президент на гръцкия съюз на машинистите, заяви че конфликтът сред пътническия и товарния трен покрай град Лариса може да е зародил заради неналичието на работеща автоматизирана система за надзор на трафика. По думите му нито една от автоматизираните системи не работи по маршрута Атина-Солун, всичко се прави ръчно. Светофарите също не работят, другояче машинистите са щели да видят червен сигнал и да спрат влака в точния момент, изясни той, представен от " Фокус ".

Два влака се сблъскаха в ранните часове на деня, вследствие на което по последни данни са починали минимум 40 души. В пътническия трен са пътували към 350 души. В лечебни заведения са 66 души, от тях 6 са в интензивни отделения. Останалите не са потърпевши, те са евакуирани с рейсове за Солун.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР