Наблюдение на 500 000 души в продължение на няколко години

...
Наблюдение на 500 000 души в продължение на няколко години
Коментари Харесай

Ето кои хора НИКОГА не трябва да пият чай

Наблюдение на 500 000 души в продължение на няколко години демонстрира, че постоянната консумация на прекомерно парещ чай с температура над 65 градуса усилва риска от развиване на рак на хранопровода. За това оповестява „ Джумхуриет “.
Специалистът в региона на гастроентерологията, професор Ведат Герал разясни, че този рак е шестата причина за гибел в света.
" Това е съществено заболяване. Според изследвания в източната част на Турция, Китай, Казахстан, Таджикистан, Узбекистан, заради потреблението на чай и топли питиета в огромни количества, рак на хранопровода се следи доста постоянно, " означи лекарят.
Рискът от развиване на това заболяване се усилва, в случай че човек пуши и пие алкохолни питиета.

" Ако пушач пие доста парещ чай, рискът от развиване на рак се удвоява, а в случай че пие и алкохол, тогава се усилва пет пъти ", сподели Герал.
Професорът поучава да не се пие чай, в случай че е толкоз парещ, че е невероятно да се вземе чаша с него в ръка. Той предложи да изчакате три до четири минути, преди да изпиете прясно сварената напитка. Добре е също да консумирате не повече от три до четири чаши чай дневно, сподели експертът.
Герал също предизвести против пиенето на доста гореща вода. Това може да докара до язви в хранопровода, което пък може да докара до рак.
Експертът обърна внимание на обстоятелството, че най-важният признак на това заболяване е нарушеното преглъщане. В този случай е добре неотложно да се консултирате с доктор за обзор, ендоскопия и биопсия, с цел да откриете патологията в точния момент и да я излекувате.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР