Наблюдаваме странна ситуация, в която политическите лидери се опитват да

...
Наблюдаваме странна ситуация, в която политическите лидери се опитват да
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Комуникацията ще спаси положението от по-голям безпорядък

" Наблюдаваме странна обстановка, в която политическите водачи се пробват да бият всички международни върхове по изпитване на търпението на хората - още какъв брой ще ги устоят ... Ако няма връзка, отиваме към нови избори. Комуникацията е методът, който може да избави ситуацията от нов или по-голям хаос ". Това разяснява пред БНР специалистът по връзки Любомир Аламанов. 

Според него президентът би трябвало да връчи третия мандат на партия, която заявява, че би желала да сформира кабинет

" Това е комплицирано политическо решение и е добре, че президентът направи втори кръг диалози с партиите. Дано на тези диалози е победил здравият разсъдък и връзката да е помогнала за намиране на по-добро решение за всички нас ". 

В предаването " Хоризонт за вас " Аламанов добави: 

" Трудно е да се дефинира какво тъкмо желае Слави Трифонов . Дали желае да ръководи самичък еднолично и по тази причина желае избори до дупка, или желае да събори системата. Но не може без система, би трябвало да има форма на ръководство. Ако по-точно артикулира какво желае да направи, ще помогне на останалите партии да се ориентират какво да чакат от него ".  

 

По думите на специалиста партиите се заблуждават, че едни нови избори ще покачат резултатите им

" Ако Слави се надява, че ще вземе повече гласове на идващите избори, очевидно не си е направил добре сметката. Част от неговите гласоподаватели са дълбоко  разочаровани, тъй като той опропасти смисъла на думата " смяна ". Промяна не е да се махне един едноличен режим и да се постави различен. Промяна не е да се смени джипката с диванчето. Хората желаеха нормализиране, естествена европейска страна, от която да не бягат ". 
Интервюто с Любомир Аламанов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР