Атина, столицата на Гърция, е най-приятно ухаещият европейски град според

...
Атина, столицата на Гърция, е най-приятно ухаещият европейски град според
Коментари Харесай

Нестандартно проучване: Атина е най-приятно ухаещият град в Европа

Атина, столицата на Гърция, е най-приятно ухаещият европейски град съгласно изследване на английска компания, оповестено от сп. " Таймаут ". Проучването изрежда 10-те европейски града с най-приятна миризма, като в началото са били сравнявани общо 30.

Данните са за фактори, измежду които чистотата и делът на магазините за цветя, пекарните и парфюмериите, с цел да дадат на всеки град " оценка на миризмата ".

В античния град има огромен брой пекарни, по улиците на които се носи аромат на сладки и солени артикули, а на 10 квадратни километра се намират 31 цветарски магазина и 22 парфюмерии. Това значи, че внимателен мирис се носи из всеки ъгъл на града.

" Представете си следното: оживени улични пазари, аромати на пресни артикули, билки и пържещи се гръцки вкусотии, които се носят из въздуха.Атинае празненство за сетивата " - написа " Таймаут "

На втора позиция, без изненада, е Париж със своята сантиментална атмосфера, елегантни булеварди и носещия се мирис на багети. Френската столица е следвана компактно от швейцарския град Цюрих, прочут с чистотата на своите улици и живописната местност.

Топ 10 се добавя от Дъблин, Люксембург и Никозия. На седмо място се подрежда Копенхаген, румънската столица Букурещ е осма, а Валета и Амстердам са надлежно на девета и десета позиция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР