Наблюдава се застъпване на предишната и на сегашната вълна на

...
Наблюдава се застъпване на предишната и на сегашната вълна на
Коментари Харесай

Опасна промяна в поведението на ковид! Информира проф. Аргирова

Наблюдава се застъпване на предходната и на сегашната вълна на Ковид-19, заяви пред бТВ проф. Радка Аргирова. По думите й причина за надигането на новата вълна са пътуващите хора.

Вирусът от ден на ден ще еволюира, с цел да може по-лесно да ни заразява. Но той към този момент среща доста имунонаселение - преболедували или имунизирани. Затова той може да се приспособява с по-лесно прикрепване, сподели проф. Аргирова.

В момента би трябвало да се носят маски в болнични заведения или обществени домове, сподели проф. Аргирова. Тя не изключи опцията да се върнат по-строги ограничения. Това зависи от броя на инфектираните, натовареността на интензивните отделения. В момента заетостта на интензивните отделения е под 3,5% и под 5% - на неинтензивните. Това значи, че здравната система не е застрашена.

Към момента не се постанова използването на зелен документ, само че не е изключено да бъде желан от непознати управляващи, в случай че обстановката се обостри, сподели проф. Аргирова.

Не ме изкушава да бъда здравен министър и не са ми предложили, сподели в отговор на въпрос тя.

По отношение на уволненията на шефове на лечебни заведения, проф. Аргирова допусна, че здравният министър Асена Сербезова има съображения, само че за нея претекстовете са незадоволителни.

„ Вероятно има документи, познавам проф. Сербезова, тя не работи без документи, без адвокати, без одит, само че това, което беше показано пред обществеността, не беше безапелационно “, означи проф. Аргирова.

Според нея новият здравен министър ще има няколко съществени задания: „ Първо, да се следи ходът на пандемията – второто, отвън болничната помощ – първичната здравна помощ не е на положително равнище, самата болнична помощ също и то във връзка с общинските и дребните лечебни заведения “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР