Наблюдава се тенденция при строителите на първите етажи на сградите,

...
Наблюдава се тенденция при строителите на първите етажи на сградите,
Коментари Харесай

Паркинги вместо офис площи в Бургас

Наблюдава се наклонност при строителите на първите етажи на постройките, в които е допустимо, да се построяват паркинги вместо офис площи. Това сподели Калоян Недев, шеф на организацията за недвижими парцели „ Имоткомерс “, в студиото на Дарик Бургас. Според брокера по този метод се влагат по-малко средства в нещо с по-голяма добавена стойност, което също може да помогне за казуса със паркирането в града.

Друга наклонност, която уточни Калоян Недев, е компаниите да се реалокират от центъра към крайните квартали. „ Там те концентрират целия си развой на работа със складови бази, търговски шоуруми и с задоволително опция за паркиране на клиентите, които другояче заобикалят комерсиалните обекти при липса на паркоместа “, посочи брокерът. По думите му множеството компании в центъра на Бургас са в областта на услугите и в дребна част търговия.

Липсата на благоприятни условия за паркиране води и до опазване на цените, които освен не се повишават, а и потеглят надолу. „ Хората или продават офисите си, или понижат фрапантно наемите си с до 50% “, разяснява Калоян Недев за Дарик.

Често парцелите даже трансформират своята функционалност: „ Търговската повърхност, която преди години е употребена най-вече за магазини, придобива тип на офис площи, а постройките, в които на първите етажи преди е имало офис площи, се употребяват само за жилища “, изрече наблюденията си Калоян Недев.

Тези фактори водят до по-различен образ на Бургас: „ В множеството страни и обитаеми места центърът е главното място за бизнес, а при нас е противоположното. Разликата идва от това, че градът ни е обвързван повече с туризъм, в сравнение с с бизнес “, твърди Калоян Недев и изрече своя песимизъм към обстановката в града: „ Вижда се, че централните артерии денем са едва натоварени, за разлика от периферията на града, която се затруднява да поеме целия трафик “, сподели брокерът.

Чуйте повече от Калоян Недев за положението на пазара на офис площи в Бургас в звуковия файл:

Автор на публикацията: Никола Попов

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР