Наблюдава се рязко покачване на процента футболисти, които страдат от

...
Наблюдава се рязко покачване на процента футболисти, които страдат от
Коментари Харесай

Депресияга удари футболистите

Наблюдава се внезапно повишаване на % футболисти, които страдат от меланхолия, поради пандемията от COVID-19, която докара до прекъсване на съвсем всички футболни шампионати по света и наложителна самоизолация за доста от футболистите. Това демонстрира проучване, извършено от Медицинския център на Амстердамския университет по поръчка на интернационалния синдикат на футболистите ФИФПро, представено от БГНЕС.

Според изследването 22 % от футболистките и 13 % от футболистите демонстрират признаци, които кореспондират с диагнозата меланхолия, като загуба на интерес, липса на вкус, загуба на сила и самочувствие. За съпоставяне, процентите са били надлежно 11 за дамите и 8 за мъжете за сходно изследване, направено през месеците декември и януари.

“Във футбола, внезапно млади мъже и дами би трябвало да се оправят със обществената изолираност и преустановяването на техния професионален живот, както и подозрения за бъдещето им. Това е време на огромна неустановеност за футболистите и техните фамилии ”, разяснява основният медицински специалист на ФИФПро Венсан Гутебарж.
В проучването на Амстердамския университет са взели присъединяване 1134 футболисти на междинна възраст 26 години и 468 футболистки на междинна възраст 23 години от общо 16 страни.
“Напълно наясно сме, че това е отражение на проблем, който визира цялото общество и няма данни, че той визира по-тежко нашите членове. Футболистите са по-близки до естественото общество, в сравнение с хората си мислят ”, разяснява генералният секретар на ФИФПро Йонас Баер-Хофман. “Средната дълготрайност на договорите на футболистите е две години, а междинният им приход е непосредствен до междинния за обществото. Много от тях са непроменяемо подвластни от футболните си качества и не са подготвени за това, което ще пристигна след края на кариерата им ”, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР