Наблюдава се, че цените на колите под наем са скочили

...
Наблюдава се, че цените на колите под наем са скочили
Коментари Харесай

Компания за рент-а-кар таксува 51 350 евро турист взел кола под наем за 9 дни

Наблюдава се, че цените на колите чартърен са скочили внезапно след спада на пътуванията по време на пандемията, написа изданието Independent.

Това се удостовери и от един екскурзиант, който на скоро пътувал до Ирландия. Човекът твърди, че на неговия зет е била препоръчана впечатляващата оферта за над 50 000 $ (43 000 английски лири) за деветдневен наем на автомобил , написа изданието Independent.

Местният консултант Джон Маккартин сподели на ирландската радиостанция Ocean FM, че цената е " позор " за страната.

„ Човекът дошъл в Ирландия и решил, да резервира кола, с цел да разведе фамилията си из провинцията, след което му бяха начислени към 51 350 евро за колата чартърен – потреблението на която е било единствено за девет дни “, сподели Маккартин.



„ Реално видяно, можете да си закупите същата кола за към 45 000 евро , тъй че е повече от ясно, ние признаваме, че има проблеми с веригата за доставки и сега има дефицит на коли, само че явно тези компании имат политиката, да таксуват максимума , който могат да вземат от всеки, който обезверено желае да употребява транспортно средство. "

Г-н Маккартин направил някои изследвания за „ изнудващата “ цена и открил, че неговият шурей е могъл да наеме хеликоптер за доста по-малко пари.

„ Потърсих в Гугъл, с цел да видя дали можете да наемете хеликоптер и открих, че за 200 км дневно той ще бъде в региона на 3500 евро, което е надалеч по-малко от цената на рента-а-кара за девет дни от 51 000 евро, за девет локален автомобил ”

Г-н Маккартин не разкри местоположението или името на компанията за отдаване на коли чартърен от персонални подбуди и съображения.

Цените за коли чартърен в действителност се покачиха по време на пандемията, защото компаниите са понижили доста автопарка си и са разпродали множеството коли на по-ниски цени.

Тъй като търсенето на наеми се е нараснало през последните месеци, са налични повече остарели коли и все по-малко нови коли могат да бъдат доставени заради продължаващите пандемични ограничавания, написа изданието Independent.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР