Наблюдателите на американските избори от Организацията за сигурност и сътрудничество

...
Наблюдателите на американските избори от Организацията за сигурност и сътрудничество
Коментари Харесай

Наблюдатели на изборите в САЩ от ОССЕ обвиниха Тръмп в злоупотреба с правомощия

Наблюдателите на американските избори от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) през днешния ден упрекнаха американския президент Доналд Тръмп в "явна корист с пълномощия " поради това, че е изискал прекъсване на преброяването на бюлетините от вота преди края на процеса.

"Това, което в действителност е тревожно, е, че американският държавен глава изиска преустановяване на преброяването от резиденцията си в Белия дом, заобиколен от всички атрибути на властта, във връзка хипотетичната му победа. Това беше очевидна корист с пълномощия ", сподели немският народен представител Михаел Георг Линк, координатор на интернационалните наблюдаващи, виновни за следенето на гласуването, в изявление за немския всекидневника "Щутгартер Цайтунг ".

Той акцентира също, че "обвиненията на Тръмп в изборни операции са неоснователни ".

ОССЕ към този момент разяснява през вчерашния ден "необоснованите изказвания " на американския президент. Тръмп упрекна демократите, че са "откраднали " успеха му, като са дали своят вот след затварянето на изборните секции.

Ръководителят на интернационалната делегация за наблюдаване на изборите в Съединени американски щати сподели, че екипът му не разполага с доказателства в поддръжка на изказванията на Тръмп за изборни измами с бюлетини, изпратени по пощата.

Михаел Георг Линк, сподели през днешния ден пред немската телевизия Ер Бе Бе, че "в самия избирателен ден не сме отчели никакви нарушавания " в изборните секции, които са посетили. Линк съобщи, че е бил "много сюрпризиран " от изказванията на Тръмп за измами с вота по пощата, тъй като Съединени американски щати имат дългогодишна процедура на сходен избор, датираща от 19 век.

"Проучихме това. Не открихме никакви нарушавания на разпоредбите ", добави наблюдаващият.

Той сподели, че нито наблюдаващите на изборите в Съединени американски щати, нито медиите са разкрили каквито и да било доказателства да измами, въпреки че през вчерашния ден екипът на ОССЕ повтори някои отдавнашни опасения за лишаването на някои гласоподаватели от правото на глас и изкривяващия резултат на законите за финансиране на предизборната акция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР