Набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят.

...
Набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят.
Коментари Харесай

Йотова за промените в хазарта: Набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят

Набързо признатите закони постоянно демонстрират по-късно, че не работят. Така  вицепрезидентът Илияна Йотова  разяснява измененията в Закона за хазарта, които депутатите одобриха на изключително съвещание във вторник. Народното заседание дефинитивно утвърди цялостна възбрана за реклама на хазартни игри в медиите.

„ Все още не съм прочела целия закон и всяко авансово мнение ще бъде неверно. Когато се срещнем с него, и нашата институция ще каже своето отношение. Но небрежно признатите закони постоянно демонстрират по-късно, че не работят. Не зная какви точно са претекстовете, не зная дали е направена задоволителна оценка на резултатите за следствията от този закон, по този начин както би трябвало с всеки един закон в българското законодателство. Когато се вършат закони в последната минута – в 12 без 5, и то на изключителни съвещания, това подозрение постоянно стои ”, акцентира вицепрезидентът.

Във връзка с идните избори Йотова пожела рационална предизборна акция, в която да се приказва за най-важното, отвън злободневието. „ Да стартира огромният диалог за бъдещето на България.Това доста липсва на нас българските жители. Това вглеждане в партиите, в свадите, в компроматите, в егоизма, политическият нарцисизъм всеки да пребори другия, само че не с цената на новите хрумвания, не с цената на това какво би трябвало да вършим в България всички ние, съгласно мен е път за на никое място. Затова доста се надявам, че тази акция ще има различен дух и други послания, без значение от нейното начало ”, съобщи тя.

Коментар от вицепрезидента пристигна и във връзка решението на служебния кабинет да утвърди основаването на нова частна болница за деца и възрастни. „ Частната болница да не отстрани и да не заплашва градежа на държавната детска болница, която потомство българи чакаме.
Държавната болница би трябвало да бъде издигната. Това по какъв начин тя бъде издигната и устроена дава задоволително благоприятни условия и претекстове на положителните педиатри. Мисля, че те ще предпочетат държавната ”, разясни Йотова.

dariknews.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР