На завършилото в столицата Общо събрание на Българския стрелкови съюз

...
На завършилото в столицата Общо събрание на Българския стрелкови съюз
Коментари Харесай

Елка Васева е новият председател на Българския стрелкови съюз

На приключилото в столицата Общо заседание на Българския стрелкови съюз делегатите от клубовете в страната единомислещо избраха за ръководител Елка Васева, която в последните месеци беше упълномощена от предходния началник Весела Лечева да извършва тази служба.

Промяната се наложи съгласно устава и нормативните документи на съюза, имайки поради обстоятелството, че Весела Лечева е назначена за състезателен министър и още при започване на месец август по законовия ред тя подаде оставка от поста началник на БСС.

Събранието, което беше свикано за смяната на ръководителя на стрелковия съюз и мина в духа на градивния разговор,като присъстващите бяха обединени към концепциите и задачите на новия началник Елка Васева. Тя срещна делегатите с главните цели на централата, като водещо беше подобряването на материалната база в цялата страна и най-много изискванията и положението на комплекса в столичния квартал „ Гео Милев “.

Васева получи поддръжката на всички представители на клубове, като в идващото съвещание на управителния съвет ще се избере и нов състезателен шеф. Малко след идването си от Белград, където през уикенда завоюва следващите медали за България от огромен интернационален шампионат Антоанета Костадинова беше безапелационна, че обстановката към опциите за подготовка у нас би трябвало радикално да се трансформират, с цел да може да се води пълноценна подготвителна активност.

„ Виждаме в какви условия се приготвят нашите съперници от околните страни и е извънредно време у нас да се случат по този начин предстоящите поправки. Много сме обратно в това отношение и това би трябвало да се промени генерално. България заслужава да има стрелбищни комплекси, които да домакинстват на съществени интернационалните шампионати и да се гордеем с това. Със сигурност при благоприятни условия за целегодишни подготвителни занимания ще се подобрят и резултатите ни, а и ще имаме и по-голямо самочувствие като състезатели “,сподели сребърната медалистка от Токио 2020 Антоанета Костадинова.

На същото мнение беше и най-успешната родна спортистка с пет медала от Олимпийски игри Мария Гроздева.

„ Знаете, че и аз бях ръководител на стрелковия съюз преди време и направих много неща във връзка с спортната ни база,но нека в идващите месеци да имаме позитивно развиване на този извънредно огромен проблем със стрелбищата. Трябва най-малко един съвременен комплекс, който да бъде дом на нашия спорт и това съгласно мен е комплекс „ Гео Милев “ в София. Да има опция за тренировки на 10, 25 и 50 метра на револвер и пушка. Състоянието му все още е трагично и би трябвало да се ремонтира главно. Имаме огромни обичаи в стрелбата и започнаха страни, които побеждавахме на всички места да бъдат преди нас, най-много поради базата и опциите за пълноценни тренировки с електронни цели. У нас има доста надарени млади състезатели и заслужават да се приготвят в естествени условия, с цел да показват родината ни сполучливо на всеки огромен състезателен конгрес “, съобщи Мария Гроздева.

В дните до края на декември ще бъде обяснен и спортния календар за 2023 година със събитията от вътрешните шампионати и интернационалните изяви за юноши, девойки, мъже и дами.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР