На заседанието на Европейската комисия по здравеопазване, което ще се

...
На заседанието на Европейската комисия по здравеопазване, което ще се
Коментари Харесай

Меджидиев: България няма нужда от повече ваксини, ще настояваме договора с Pfizer да бъде прекратен

На съвещанието на Европейската комисия по опазване на здравето, което ще се организира на 14-ти в Брюксел, България ще упорства договорът Pfizer/BioNTech за доставка на ваксини да бъде преустановен. Другият вид е да се съблюдават желанията на държавите-членки за нужни количества, които да бъдат съответно заявявани от избрана страна за количеството, което им е належащо с съответен период на валидност и заплащането да се прави след такава доставка, т.е. след заявяването, а не както беше до момента - с уточняване по брой население на страната. Това разгласи на брифинг в Министерския съвет здравният министър Асен Меджидиев. 

Категорични сме в тази позиция, сподели министърът и добави, че тя е подкрепена от полския министър на опазването на здравето, добави Меджидиев. Той осведоми още, че и други държави-членки, на база реакцията на България, са подкрепили позицията и по този начин към шест-седем страни ще имат една и съща позиция на съвещанието в Брюксел.

" България няма потребност от повече ваксини. Нашето мнение беше, че принудата страните да закупуват такива огромни количества, които да бъдат унищожавани по-късно, е извънредно безотговорна и не е имиджова нито за България, нито за Европейската комисия, нито за Европейски Съюз ”, добави здравният министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР