На заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19

...
На заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19
Коментари Харесай

Набелязаха мерки, ако разпространението на COVID нарасне

На съвещание на Областния спешен щаб за битка с COVID-19 беше показан Национален действен проект за справяне с пандемията
В осъществяване на напътствията на Министерство на здравеопазването, регионалният шеф Иван Васев организира през днешния ден съвещание на Областния спешен щаб, на което беше показан и разискван, признатия с Решение № 518 на Министерския съвет от 15 юли 2021 година Национален действен проект за справяне с пандемията от SARS-CoV-2.
Заболеваемостта от COVID-19 в Пазарджишка област е 16,6. на 100 000 население, което слага област Пазарджик в зелената зона към днешна дата. Общият брой на инфектираните пациенти от началото на пандемията е 11 393, оздравелите са 10 471, умрелите са 873. Броят на лицата с ковид на домашно лекуване сега е 33, приетите в болница са 10. 880 лица са сложени сега под карантина, за миналата седмица в област Пазарджик са направени общо 120 PCR проби. Общият брой имунизирани към дата 26.07 е 52 539, от които 25 547 със приключена имунизация. Ваксинираните лица на възраст от 12 до 18 година са 54. Данните бяха показани по време на съвещанието от шефа на РЗИ Пазарджик доктор Хюля Шериф.
Основната цел на създадения Национален проект за справяне с пандемията е основаването на организация, която да регистрира спецификите и потребностите на всеки район, във връзка с:
- плануваните в него съответни противоепидемични ограничения, при положение на повишение растежа на заболяемостта от COVID-19 в страната и в съответния регион;
- контрола по спазването на въведените противоепидемични ограничения и спазването на предписаната наложителна карантина на контактни лица и изолираност на заболели и заразоносители;
- своевременната диагностика и лекуване, в това число обезпечаване на нужния брой кревати за хоспитализация на пациенти с COVID-19, които се нуждаят от болнично лекуване и интензивни грижи.
Всички лечебни заведения в региона имат подготвеност да одобряват пациенти с COVID-19 и разполагат с нужния брой кревати при повишение на заболеваемостта в района.
Областният спешен щаб насочва зов към жителите на региона да се имунизират в разкритите за задачата общо 14 профилирани имунизационни кабинети или при общопрактикуващите лекари. За момента имунизацията е най-ефективното средство за предварителна защита и противопоставяне на COVID-19.

*Източник - Областна администрация - Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР