На южния фланг на Бахмут двама оператори от Трета щурмова

...
На южния фланг на Бахмут двама оператори от Трета щурмова
Коментари Харесай

Разузнаването на Украйна използва дронове за подкрепа на пехотата

На южния фланг на Бахмут двама оператори от Трета щурмова бригада на ВСУ прикрепят граната към дрон, след което се прикриват. „ Лутий “ и „ Аспирант “ би трябвало да изпратят безпилотния уред на разузнаване, с цел да оказват помощ на пехотните подразделения, които настъпват по фланга. Битката там е яростна, всеки ден позициите се изместват с по няколко метра.

Украинските сили са съсредоточили напъните си да си върнат назад полуразрушения град.
Искаме да подкрепим нашите щурмови елементи колкото е допустимо повече, да бъдем техните очи, да хвърляме гранати, да създадем всичко, с цел да улесним пътя им. Няма по-трудна задача от нападението.
„ Лутий “ – оператор на дрон, 3-та щурмова бригада от ВСУ

Взводът за въздушно разузнаване играе основна роля за триумфите в този сектор, като употребява експлозиви за заличаване на съветски позиции, които са прекомерно покрай артилерията. Флотилията от безпилотни самолети лети 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Когато задачите са разпознати, дронът излетява, като полетът му продължава към половин час.
Когато се приближаваме към съветските позиции, какво вършим? Не можем да използваме 122-милиметрови минохвъргачки, защото е рисковано и можем да нараним нашите бойци. Много е рисковано. Тогава пускаме дроновете с гранати.
„ Аспирант “ – оператор на дрон, 3-та щурмова бригада от ВСУ
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР