На второ четене оконателно бяха приети промените в Закона за

...
На второ четене оконателно бяха приети промените в Закона за
Коментари Харесай

50 млн. инвестиция и 3 хил. работни места промениха закона за наркотиците

На второ четене оконателно бяха признати измененията в Закона за надзор върху наркотичните субстанции. Повод за ремонт на закона е капиталов интерес на дружество за кабелно съоръжение за коли, който употребява химични смеси за произвеждане от неразрешените описи на здравното министерство.

Мотивите на вносителите от ГЕРБ и Обединени патриоти са, че с оферти законопроект се основава законова делегация посредством подзаконов акт химически смеси за индустрията да могат да бъдат употребявани, когато наркотичното вещество не надвишава несъмнено количество и не може да бъде употребявано непосредствено и извлечено с елементарно налични или стопански преференциални средства.

Разрешителни за работа с сходни химични смеси ще издава министърът на стопанската система или упълномощено лице, одобриха през днешния ден депутатите. 

Народните представители не одобриха предлагането санкциите за нарушаване на новите разпореждания да бъдат прекомерно солени, както искаше социалистът Георги Михайлов. Неговото предложение бе те да са до 150 хиляди лв.. Ресорната комисия отхвърли тази концепция и глобите ще са до 15 хиляди лв..

Пример за сходна индустриална изгода от наркотично вещество е производството на полимерни произведения за индустрията. За тях се употребяват химически смеси, които в дребен % съдържат веществата 1,4 Бутанидол и/или Гама-бутиролактон (GBL). Получен краен артикул от използването на тези субстанции е полиуретан, който служи за изработката на уплътненията, наречени громети.

Промените в Закона стават поради започващата скоро активност на дружество за кабелно съоръжение за коли.

То ще сътвори 3150 работни места в Плевенско, а инвестицията е за 45,5 млн. лв..

Планирана е и друга сходна инвестиция от задграничен вложител на стойност от 100 млн. лв.. Обещанието е за 2000 работни места.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР