На всички е ясно, че става въпрос за турски газ.

...
На всички е ясно, че става въпрос за турски газ.
Коментари Харесай

Росен Христов за договора с „Боташ”: Терминалите на посредниците увисват и те надигат врява като приятелите им от ПП и ДБ

„ На всички е ясно, че става въпрос за турски газ. Когато Политическа партия и Демократична България доставиха два танкера посредством „ Боташ ”, никой не сподели, че е съветски газ. Сега при аналогична договорка, която е дълготрайна и дава по-големи размери внезапно това стана съветска газ. Няма нито китайски, нито съветски, нито американки газ ”, сподели във връзка контракта с турската „ Боташ ” в студиото на Българска национална телевизия енергийния министър Росен Христов. 

Източникът на мнения по договора са Политическа партия и Демократична България, а аргументите са следните:

„ Първо –хората съдят за другите по себе си. Понеже те купуваха газ посредством някакви подмолни покупко-продажби в нарушаване на закона, мислят, че и другите са такива. Крадецът най-вече го е боязън да не го оберат. Второ - техните приятелчета, на които плащаха предходната година наддаваха против „ Булгаргаз ” за слотове на Ревитуса, като смятаха да ни го продадат за повече. Сега терминалите на тези медиатори внезапно увисват. Милиони провисват и те надигат има вяра, също като  техните приятелчета от Политическа партия и Демократична България. Трето – всички наши триумфи демонстрират техните неуспехи ”, акцентира Христов.

„ Всички виждат, че това, което Политическа партия и Демократична България приказват няма общо с действителността ”. Министърът беше безапелационен, че нямаме общо с газов хъб сред Русия и Турция. 

През октомври и ноември сме имали достъп до по-евтин газ, по тази причина всички количества са пуснати на пазара, с цел да се усети глътка пресен въздух. В момента напъните са цената да се държи под 200 лева за 1000 кубически метра, което дава опция на стопанската система да работи в по-системен режим.

Трябва да се мисли за българската стопанска система в непокътнатост, разяснява Христов. По думите му държавното управление работи в безспорен синхрон, с което е почнало за спада равнището на инфлацията.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР