На всички е ясно, че Емилиян Гебрев и сина му

...
На всички е ясно, че Емилиян Гебрев и сина му
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Руски и български интереси в оръжейния бизнес стоят зад отравянето на Гебрев

На всички е ясно, че Емилиян Гебрев и сина му са отровени с вещество от фамилията на "новичок ". Аз имам специфичен интерес към този случай, тъй като бях до леглото на Гебрев във ВМА, когато той умираше. Обадиха ми се тогава и ми споделиха: Идвай бързо, че приятелят ти умира.

Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия някогашният боен министър Бойко Ноев. "Емилян Гебрев и Цветан Василев са мощни врагове и враждуват още от началото на 90-те години. Аз и с двамата нямам бизнес връзки. Гебрев ми е доста добър другар. Той няма по какъв начин да е взел участие в източването на КТБ, тъй като не е държал средства там. За мен няма подозрения че зад отравянето на Гебрев стоят комбинарани съветски и български ползи в оръжейния бизнес. Аз не желая да разясня схеми и симбиози. Това е работа на следствието. Тя би трябвало да ги обясни. За страдание за мен основният прокурор се движи от едни невидими сили. Сега той още веднъж е измамен да приказва за някакви салати, руколи и кафета. Или някой подвежда Сотир Цацаров, или той работи съзнателно. Няма никакви вечери на Гебрев и аз подсигурявам за това. Следствието и прокуратурата не работят по верния метод и не взимат верните решения. Същото мога да кажа и за ДАНС. Там на всички е ясно, че един от зам.-председателите на организацията е за следствието. Престъпността влезе в ДАНС през задната врата. Това са тежки думи, само че аз седнал съм зад тях ", разгласи Ноев.

"В момента можем да кажем, че индивидът Федотов е бил и във Англия, и в България, когато са отровени Скрипал и Гебрев. За страдание моето чувство, че управляващите се пробват да заметат случая "Гебрев " се ускорява. България би трябвало да провежда спомагателни следствия. Трябва да използваме ресурса на ОЗХО, само че това към този момент не прави повече от месец ", даде образец някогашният боен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР