На всеки от нас се случва в даден момент: Онзи

...
На всеки от нас се случва в даден момент: Онзи
Коментари Харесай

Заповедта на Байдън за право на ремонт е добра новина за хората, които често чупят телефоните си

На всеки от нас се случва в даден миг: Онзи миг, в който изпуснете смарт телефона си, а стомахът ви се обръща, до момента в който го гледате по какъв начин пада на пода. След това идва моментът на напрежение за секунда, до момента в който го вдигате, молейки се към момента да е цялостен. И в случай че видите цепнатина по новия, бляскав екран, идната ви мисъл нормално е: „Колко ще ми коства това?“

Въпреки че държавното управление на Съединени американски щати, или което и да било друго, не може да помогне, в случай че сте невнимателни, нова изпълнителна заповед от президента Джо Байдън може най-малко да ви спести малко пари, в случай че се случи случай с вашия смарт телефон. Новата заповед, оповестена при започване на юли, предизвиква Федералната комерсиална комисия да сътвори нови правила, които да забранят на фирмите да лимитират клиентите от това да поправят своите артикули.

Изпълнителната заповед на Байдън идва след дълготраен спор от бранители, призоваващи за „право на ремонт“. Поредица от правила, които на доктрина биха принудили разработчиците на телефони, производителите на коли и перални машини и даже производителите на скъпо струващо селскостопанско съоръжение и медицински произведения да разгласяват диагностичните принадлежности и документите, които  потребителите да употребяват, с цел да поправят продуктите, когато се счупят. Това би разрешило на елементарните хора или да поправят продукта сами, или да отидат в сервиз на трета страна, вместо да разчитат на „ публични “ оторизирани сервизни центрове, които съвсем постоянно са най-скъпият вид.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР