На военния полигон "Ново село" край Сливен се състоя кулминацията

...
На военния полигон "Ново село" край Сливен се състоя кулминацията
Коментари Харесай

Най-голямото бойно учение в България срещу враг равностоен на НАТО

На военния полигон "Ново село " край Сливен се състоя кулминационната точка на най-големите многонационални военни учения в черноморския район "Saber Guardian ", в които се включиха близо 40 000 военни от 22 страни-членки и сътрудници на НАТО.

Операциите се организираха в три страни - България, Румъния и Унгария. В нашата страна ученията се организираха на образователните полигони "Ново село ", "Корен ", "Шабла " и летище "Безмер ", като в тях взеха присъединяване над 6000 души с 1200 единици бойна техника.

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ БОЙНОТО УЧЕНИЕ В ГАЛЕРИЯТА

Балканите - идващото полесражение за Русия и Съединени американски щати

Сърбия: Имаме ракета, която може да доближи до всички стратегически градове в района

Британски войски в Естония против „ съветската експанзия “

Специално на полигона "Ново село " учението бе основано на сюжет за боен спор с страна, притежаваща равностойни бойни качества на съюзническите войски на НАТО.

Командващият сухопътните сили на Алианса на остарелия континент съобщи, че е извънредно удовлетворен от българските домакини и качеството на учението. То беше най-голямото, провеждано от влизането на страната ни в НАТО.

Тактическото формирование включваше български сили за специфични интервенции, български танков взвод Т-72, гръцки танков взвод с танкове Leopard 2M HEL, американска механизирана рота с БМП М2А3 "Брадли ", грузинска лекопехотна рота, гръцка вертолетна авиация АН-64 "Апачи " и СН-47 "Чинук ", българска вертолетна авиация Ми-17, АS-532 "Кугар " и Ми-24, българска тактическа авиация Су-25, американска минохвъргачна батарея и българска батарея 122 мм Самоходни артилерийски установки 2С-1 "Гвоздика ".

В демонстрацията на взаимни дейности се включиха тактически елементи от България, Съединени американски щати, Гърция и Грузия. Действията бяха следени от президента Румен Радев и военния министър Красимир Каракачанов.

"Впечатлен съм от съвместимостта сред страните-участнички. Доволен съм от напъните, които са положени и считам, че би трябвало да продължим интензивно, както и до в този момент, с сходни взаимни учения. Искам да благодаря на всички участници, на първо място на нашите сътрудници от Съединени американски щати, с които отдавна на този полигон развиваме взаимните си качества ", разяснява министърът на защитата Красимир Каракачанов.

"Всяка година ние набъбваме в подготовката, придобиваме нови качества, което е показателно и неслучайно сме страна-домакин в това обучение, което е най-голямото в Черноморския район ", уточни началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев и изрази увереност, че Българската войска ще продължи да покачва подготовката си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР