На Витоша нищо не може да се случи докато не

...
На Витоша нищо не може да се случи докато не
Коментари Харесай

На Витоша нищо не може да се случи без промяна на законодателството

На Витоша нищо не може да се случи до момента в който не се оправи законодателството, декларира в изявление за OFFnews Ерик Гумерер, притежател на “Витоша ски” и ръководещ съучастник в един от международните водачи в производството на системи за неестествен сняг - TechnoAlpin.

Лифтовете на Витоша са извънредно остарели. Драгалевският е пуснат през 1956 година, Княжевският през 1961 година и Симеоновският през 1983 година През 2005 година е признат План за ръководство на естествен парк Витоша. Процедурите по него са минали без необятно обществено разискване, а единствено с някои специалисти работили по проекта и заинтригувани неправителствени организации. Приетият проект е мощно рестриктивен.

В него категорично се не разрешава новото строителство на ски писти и лифтове. Дори не може да се построяват нови лифтове по същите стълбове за достъп до планината, а освен в нея. В проекта се позволява замяна на лифтове, само че единствено по старите трасета, със остарелия потенциал и в стъпките на съществуващите стълбове. Така да вземем за пример Романският въжен превоз би трябвало да остане двуседалков с дребен потенциал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР