На Витоша е зима, наслаждаваме се на красотата на зимната

...
На Витоша е зима, наслаждаваме се на красотата на зимната
Коментари Харесай

ПСС: Пътеките на Витоша са силно обледени

На Витоша е зима, любуваме се на хубостта на зимната планина, само че изискванията са характерни, това оповестяват от Планинската избавителна работа (ПСС) – Отряд София, като означават, че пътеките са мощно обледени. Камъните са хлъзгави. Мъгливо е и студено, осведомят още от отряда.

„ Навлизаме в един сезон, при който нито с моторна шейна, нито с джип можем да достигнем елементарно до потърпевшите. За хеликоптер не приказваме, тъй като вали и е мъгливо. С други думи, пазете се! “, предизвестяват спасителите.

Обръща се внимание, че оборудването би трябвало да е подобаваща. Освен подобаващи зимни обувки, препоръките са за дебели ръкавици, шапки, очила и гети. Носете спомагателни облекла и топли питиета, споделят още от ПСС-Отряд София. Оттам обръщат внимание, че колоездачите би трябвало да сложат на велосипедите си по-меки гуми „ за по-добро сцепление “.

При потребност, туристите да се обадят на телефон 112, откъдето ще бъдат трансферирани към дежурен избавител, изясняват още от софийския избавителен отряд и напомнят нуждата от планинска застраховка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР