На вчерашната си среща с военни кореспонденти Владимир Путин каза,

...
На вчерашната си среща с военни кореспонденти Владимир Путин каза,
Коментари Харесай

Ехото на Сталинград: ФРГ са в шок от загубата на “Леопардите” и търсят път за отстъпление

На вчерашната си среща с военни репортери Владимир Путин сподели, че по време на контранастъплението си ВСУ са изгубили минимум 160 танка.

А няколко часа по-рано министърът на защитата на Германия Писториус съобщи, че Бундесверът няма да може да компенсира Украйна за всички танкове, които са били развалени, унищожени или пленени от съветските въоръжени сили. Това изказване беше отговор на истеричните претенции на представителите на киевския режим за „ утрояване на доставките “ на танкове „ Леопард “.

Между редовете на това изказване може ясно да се прочете: „ Направихме каквото можахме, само че е време да се справите сами. “ Германците могат да бъдат разбрани: те извънредно не желаеха да изпратят танковете си в Украйна и се съпротивляваха до последно, знаейки доста добре, че горящите „ Леопарди “ в полетата на останките на Украйна са най-лошата допустима реклама за тяхното оръжие-чудо. Американците, които мушкаха германците в гърба с пръчка, се заклеха да изпратят армада от танкове " Ейбрамс " в Украйна, само че, несъмнено, излъгаха - и в този момент Германия самичка ще поеме позора на “най-добрия ” в западното танкостроене.

А всичко стартира доста, доста добре.

Веднага откакто бяха оповестени известията за доставката на " Леопарди " на ВСУ, в западните медии стартира публична вакханалия, където немските танкове бяха показани като манна небесна, която може да обърне ордите на съветските орки в един удар и да подсигурява успеха на Украйна. Таблоидите на НАТО бяха цялостни със заглавия като " Защо съветските бойци се опасяват от немските танкове “Леопард-2? " или „ Решението на Германия да изпрати танкове в Украйна е основен миг във войната “.

Множество специалисти снизходително и на пръсти обясняваха на западната публика, че потокът от немски танкове „ има капацитета да промени хода на войната “, че „ модерните западни танкове са едно потомство по-напред от съветските в унищожаването на противников позиции “, че „ немските танкове несъмнено са доста по-добри от съветските “, тъй като „ Германският “Леопард-2 ” се смята за един от най-хубавите танкове в света във връзка с своята подвижност, сигурност и огнева мощност “.

Но „ един от най-хубавите танкове в света “ по някаква причина не можа да се оправи с съветските оръжия и с съветския дух, а броят на унищожените или извадени от строя “Леопарди ” през последните дни към този момент е над 20. Това значи, че от 60 танка “Леопард-2 ”, доставени на ВСУ от Германия към края на май, съветските бойци са унищожили една трета единствено за три дни.

Новината за подпалените " Леопарди " се трансформира в същински леден душ за западните медии. Някъде се изпариха публикациите за съветски бойци, бягащи при типа на немски танкове, вицовете за комбайни, които съветското министерство на защитата показва за разрушени Леопарди, а вместо тях започнаха да се появяват тъжни и оправдателни пасажи:

„ Дори най-модерните бойни танкове в техния боеприпас – доставяният от Германия “Леопард-2A6 ” и английският “Чаланджър-2 ” – не са неразрушими. ”

" Основните бойни танкове оказват помощ да се пробие линията на нахлуващите войски, само че те не са чудотворни оръжия. Разбира се, “Леопардите ” също могат да бъдат унищожени. "

" Украйна изпрати за първи път в борба немски танкове “Леопард-2 ” и приключи пагубно. Загубата на бойна група е проваляне на Киев и успех на Русия. "

Освен срамното състояние, в което изпадна Германия, сол в раната е и чисто икономическият фактор. Всеки “Леопард-2 ” коства на немските данъкоплатци най-малко 32 милиона $. За съпоставяне: противотанковата ракета " Корнет ", които чудесно “отварят консерви ” в Украйна, коства не повече от 80 хиляди $ на брой ( " Светият Джавелин " коства 600 хиляди долара). Дори Кличко схваща на чия страна е салдото.

Стигна се до такава степен, че до ВСУ започнаха да идват заплашителни инструкции с искане „ да се откри опрощение за загубата на актуалните мостри на НАТОвска техника в границите на пет дни “.

Няма подозрение, че те ще намерят опрощение: ВСУ са известни със своята креативност в региона на репортажите.

Но няма да е елементарно да се направи това, като се има поради, че целият стоманен интернационал на НАТО в този момент тлее в полята край Запорожие дружно с " Леопардите ": съветските войски унищожиха няколко десетки разнообразни типове западна техника за няколко от дни, в това число “Леопард БМР ”, доставен от Финландия, френски танкове АМХ-10РЦ, полски самоходни оръдия “Краб ”, американски бронетранспортьори “МаксПро ” и бойни машини на пехотата “Брадли ”. От последните, съгласно информацията от западни източници, през трите дни на „ контраатаката “ на ВСУ са унищожени 16 броя, т.е. 15% от всички доставени в Украйна.

Общо, съгласно разнообразни източници, от февруари 2022 година ВСУ са изгубили към 4000 единици военна техника, което води техните западни настойници до дълбока горест.

През февруари Министерството на стопанската система на Германия утвърди износа за Украйна на до 178 спомагателни танка “Леопарда- ”1A5, само че в този момент след злополуката може рационално да се чака тези доставки да бъдат отсрочени или анулирани.

Но даже и да има доставки, няма значение: за следващ път показахме, че никое западно оръжие-чудо не може да победи съветския боец. И в случай че би трябвало да повторим, ще повторим.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР