На вчерашната си годишна пресконференция руският президент Владимир Путин благослови

...
На вчерашната си годишна пресконференция руският президент Владимир Путин благослови
Коментари Харесай

Замисля ли Путин промени в политическата система на Русия

На вчерашната си годишна конференция съветският президент Владимир Путин " благослови всевъзможни промени в конституцията на страната и предложи да не се пипа единствено първата й глава ", написа в. " Комерсант ".

Печатът в Русия разяснява по-специално упомената от Путин възможна смяна в допустимия брой на президентските мандати - уточнението за " поредни " мандати. " Вашият обуздан прислужник към този момент служи два мандата, по-късно напусна тази служба и имаше конституционно право да се върне на поста президент, тъй като това към този момент не бяха два поредни мандата ", подсети президентът.

" Тоест Владимир Путин, от една страна, насочи сигнал, че няма желание да се върне на власт през 2030 година (ако бъде избран отново през 2024 г.). А от друга, може би предизвести своя правоприемник да не се поддава на съблазънта да работи като президент колкото него самия ", изяснява вестникът.

Путин съобщи, че не е срещу смяна, която би разрешила " президентът сигурно да се сменя най-малко на всеки 12 години ", отбелязва в. " Новая газета ".

Това " наподобява като либерализация, само че може да забележим тук и сондиране на почвата: по какъв начин примерно да подобрим конституцията още повече, щом поправяме една дума. Ами в случай че решим да вземем за пример да ръководи Държавен съвет? Кастингът на хрумвания за 2024 година продължава, към този момент с косвеното присъединяване на самия Путин ", прибавя изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

Путин обърка жителите на Русия - даде обещание да си тръгне, само че след това " даде заден ход ", написа в заглавие електронният вестник " Свободная преса ".

Руският водач е подготвен да ограничи президентските компетенции, само че се колебае, твърди всекидневникът.

Владимир Путин изненадващо се отхвърли от личните си думи, казани на огромната конференция - за промени в законодателството, определящо по какъв начин се избира президентът на Русия, показва " Свободная преса ".

" Тук не трябва обаче да се вършат никакви прибързани стъпки и не трябва да се избързва. Затова тече полемика, аз също ще проследявам по какъв начин се развива тя ", прецизирал съгласно изданието Путин в изявление, излъчено от телевизия " Русия-24 ".

Руският политолог и политик Фьодор Бирюков, приказвал пред " Свободная преса ", позволява, че " Путин е схванал нуждата от коренни промени в политическата система " на Русия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР